İşletmelerde Çok Kanallı Pazarlama

Planports Ekibi 25.07.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1043 kere okundu
İŞLETMELERDE ÇOK KANALLI PAZARLAMA

Çok kanallı pazarlama yeni bir gerçekliktir. Başarılı olmak için, bir işletmenin kendisini birden fazla şekilde pazarlaması gerekir. Bu, bir SEO, e-posta vb. karışımını kullanarak yapılabilir. Ancak, potansiyel müşterileri çekmek ve müşterilere dönüştürmek için hangi kanalların etkili olacağını nasıl biliyorsunuz?
Çok Kanallı Pazarlama Kampanyaları
Çok kanallı pazarlama, baskı, TV, radyo ve daha fazlasını içerebilir, ancak pazarlama uzmanları arasındaki genel tavsiye, günümüzün küçük ila orta ölçekli işletmelerinin çevrimiçi ve güncel müşterilerle bağlantı kurmak için aşağıdaki temas noktalarını kullanması gerektiğidir.
  • Şirket Web Sitesi
  • E-posta
  • Sosyal Medya (en azından Facebook, mümkünse daha fazlası)
  • Google Reklamları / Arama
Bu kanallarda sadece bir varlık yaratmanın, çok kanallı bir pazarlama kampanyasına katılmakla aynı şey olmadığını unutmayın. Bu, çoklu tüketici temas noktalarının yararlarının gerçekten artırılabileceği alandır.
Potansiyel tüketicileri özel olarak izleyerek ve koordine edilmiş bir kampanyanın parçası olarak birçok platformda onlarla etkileşime girerek, potansiyel müşterilerinizi ve dönüşüm oranlarınızı artıracak daha derin bağlantılar oluşturabilirsiniz.
Yapılan anketlere göre, işletmelerin% 74'ü çok kanallı pazarlama ile satışlarda artış görüyor.
Gartner tarafından yapılan bir çalışmada 4+ kanalı kullanan kampanyaların yalnızca bir veya iki kanalı kullanan kampanyaların %300 oranında daha iyi performans gösterdiği tespit edildi.
Peki, başarılı çok kanallı pazarlama kampanyası neye benziyor?
Başarılı Çok Kanallı Pazarlama Yöntemleri
Diyelim ki tişört satan bir çevrimiçi giyim markanız var. Eski envanteri taşımak ve yeni müşteriler çekmek için satış yapmaya karar veriyorsunuz. Bunu yapacak ilk yer, satın aldıklarında müşteri verilerini yakalayabileceğiniz web sitenizde, aynı zamanda sitenizi ziyaret eden ancak alışveriş sepetini kasada bırakan müşterileri yeniden hedeflemek için çerezleri ve izleme yazılımını kullanın.
“Çerez” bir web sitesinden gönderilen ve kullanıcının bilgisayarında saklanan bir kod parçasıdır. Sitenin kullanıcıyı web üzerinde hareket ederken izlemesini sağlar.
Bu tüketiciler, reklam alanı satan diğer web sitelerine göz atmaya devam ettikçe, mağazanız için bir reklam (hatta sepetlerine ekledikleri belirli bir ürün bile) onları takip edebilir. Terkedilmiş arabalara ilişkin dönüşüm oranlarını %8'den %26'ya çıkarır. Web sitenize kişi gönderen bir Google reklamıyla satış hunisine daha fazla kişi ekleyebilir ve gittikten sonra onları web de takip edebilirsiniz.
Ücretli aramadan yeni müşteriler almaya ek olarak, tişört satışınızı e-posta listenize de yükseltebilirsiniz. Bu, mevcut müşteri tabanınızdan web sitenize trafik çeker. Ayrıca, e-posta listenizi dışa aktararak ve satış için hedeflenmiş reklamlar sunarak daha önce tartışılan aynı yeniden hedefleme stratejisini kullanabilirsiniz. Bu, bazı profesyonel ifadelere göre, bu e-postalardaki açık oranı %50'den %100'e yükseltebilir. Aynı müşteriler Facebook'ta yayınladığınız benzer bir reklam / anlaşma görürse, dönüşüm oranlarınız yükselmeye devam eder.
Bu reklamı, artırılmış yayınları veya hedeflenmiş Facebook reklam kampanyalarını kullanarak, yeni bir kitleye tanıtırsanız, daha fazla kişi web sitesini görür ve yeniden hedeflenen reklamınızı alır. Bir şey satın alırlarsa veya kaydolmak için başka bir teşvik sunarsanız, bir sonraki sefer için posta listenize eklenebilirler. Pazarlama çabalarınızda birden fazla kanalı kullanmak, büyümenizi iyileştirmek için hızla birleşir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM