Şirket ismi Nasıl Belirlenir?

Planports Ekibi 16.03.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1357 kere okundu



ŞİRKET İSMİ NASIL BELİRLENİR?

Şirket adı oluşturmak bazıları için kolay olabilir, ancak çoğu kişi bu görevle mücadele eder. Bu yüzden iyi bir ilk adım, fikirleri başlatmak için beyin fırtınası yapmaktır.
Bir tablet, bir kalem alın ve başlayalım.
Sayfanın en üstüne, sunduğunuz ürünü veya hizmeti yazın. Altını çizin. Şimdi bunun altında, perakende satış işinizle ilgili aklınıza gelebilecek birçok anahtar kelime yazın. Daha fazla kelime, daha iyi sonuçlar doğuracaktır.

Çoğunlukla giyim satan bir hamile dükkânına başlasam, hamile kıyafetlerini yazardım. Anahtar kelimelerim annelik, bebek, giysi, hamilelik, emzirme olabilir.

Kelime dağarcığı kuruduğunda, eş anlamlılar sözlüğünü alın ya da aramaya devam etmek için çevrimiçi bir eş bulucu kullanın. Buradaki amaç, hemen akla gelmeyen tematik olarak ilişkili ancak farklı, ilginç veya sıra dışı kelimeler bulmaktır. Cümle listesine veya benzer (ve hatta zıt) anlamdaki kelimelere ekleyerek, kelime listenizi katlanarak büyütürsünüz. Öyleyse, annelik dükkanıma geri döneceğim.

Annelik, hamilelik, bebek vb. kelimeleri altında listeme şunu eklerdim: hamile giyimi, yeni gelenler, anne adayı, üreme, bebek, kıymetli, küçük sevgilim.

Şimdi, durun ve bir an için işininizi düşün. Neyi başarmak istiyorsunuz veya göreviniz nedir? Başkalarının kurumunuzu nasıl görmesini istersiniz? Müşterilerinizden ne tür referanslar almak istersiniz? Şimdi bu zarf ve sıfatların bir kısmını listeye ekleyin.

Hamile kıyafetinin bir perakendecisi olarak misyonum, bekleyen anne için modaya uygun, zevkli hamile kıyafetleri ve aksesuarları sağlamaktı. Alıcılarımın mağaza ve çalışanlarım hakkında bilgili ve güvenilir olduğunu düşünmelerini isterim. Rakiplerim beni profesyonel, tecrübeli, sektörde lider olarak görmeli. Bu koyu kelimeler ve ifadelerin tümü listeye eklenir.

Listeniz gerçekten büyüyor olmalı ve birçok seçenek sunmalı. Şimdi eğer uygunsa listeye ve bulunduğunuz yere kendi isminizi ekleyin. İşletmenizi bir gün başka bir yere taşıyabileceğinizi veya satmayı planlayabileceğinizi düşünüyorsanız, kesin noktaları kullanmayın.
Artık uzun bir anahtar kelime listesine sahip olduğunuza göre, herhangi bir kelimeyi birleştirip birleştiremeyeceğinize veya herhangi bir ortak söz ya da kelime cümlesi önerme veya klişe üzerinde oynatma önerileri olup olmadığına bakın. Aynı harfle veya sesle başlayan kelimelerin birleşimi olan herhangi bir isim oluşturabilir misiniz? Ayrıca, listenizdeki herhangi bir kelimede bir homonim varsa (aynı şekilde ses çıkaran ancak farklı şekilde yazılan diğer kelimeler), o zaman listenize ekleyin. Kafiye eden ve hatta birbiriyle çelişen anahtar kelimeleri eşleştirmeyi deneyin.
İşletme Adı Oluşturulurken Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler
  • İsmin anlaşılmasını, hecelenmesini ve okunmasını kolaylaştırın.
  • Olumsuz sesler kullanmayın.
  • Adın herhangi bir alfabetik listede nereye düşeceğini düşünün.
  • Yaptığınız her şeyi temsil etmeyecek bir isim seçerek ürün hattınızı sınırlandırmayın.
  • Arkasında durabileceğiniz bir isim oluşturun.
  • Ticari marka olarak kullanılamayan genel bir terim kullanmayın.
  • Yanıltıcı olmayın ya da hiçbir şekilde işin olmadığı bir şeyi ima edin.
İşletme Adınızı Test Etme
Şimdi olanaklar listenize bakın ve her isim için aşağıdaki soruları sorun:
  • İfade edilebilir ve hecelemesi kolay mı?
  • Ayırt edici ve özlü mü?
  • Şirket ile açıkça özleşiyor mu?
  • Olumlu bir sesi var mı?
Bir kazanan seçtiğinizi düşünüyorsanız, henüz bunu taahhüt etmeyin. Arkadaşlarınızdan ve ailenizden geri bildirim alın.
İnsanlara ne yaptığınızı veya ne sattığınızı tam olarak söylemeyen bir isme aşık olduysanız, bir slogan eklemeyi düşünün. Bir etiket satırı en iyi şekilde şirketinizin görevini mümkün olan en az kelimeyle tanımlayan bir cümle veya atasözü olarak tanımlanır. Herhangi bir kelimenin kim olduğunuz veya ne sattığınıza ilişkin üç-yedi kelimelik bir ifade oluşturup oluşturamayacağını görmek için anahtar kelimeler listenize bir kez daha göz atın.
Kuruluş anından itibaren işletme adınız müşterilerinizin algılarıyla ilişkilendirilecektir. Tüm reklamlar markanıza odaklanacaktır. İşletme adı fikirlerini oluşturmak için şimdi çok fazla düşünce ve çaba harcayarak, birçok pazarlama tuzağından ve yasal tuzaktan kaçınabilirsiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM