Başarılı Satış Teknikleri

Planports Ekibi 15.03.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1220 kere okundu


BAŞARILI SATIŞ TEKNİKLERİ

Satış birçok küçük işletme sahibi için konfor bölgesinin dışındadır. Ancak satış işlemlerinizi gerçekleştiremiyorsanız, işlerinizi büyütmek için ürün ve hizmetlerinizi satmaya hazırsınız. Bu, işletme sahibinin araç kutusunun bir parçası olarak geliştirmeniz gereken bir beceridir.
 Satış durumlarında ard arda ortaya çıkan birkaç yaygın satış itirazı var. Satış çabalarınızı daha da arttırmak için, müşterinin itirazına en iyi şekilde yanıt vermekten en iyisini yapmak için aşağıdaki teknikleri kullanın; böylece satışı kapatmaya bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Dürüst olun

Satış yapmaktan rahatsız olduğunuzda, süreci daha az acı verici hale getirmek için potansiyel bir müşteriye duymak istediklerini düşündüğünüzü söylemeniz istenebilir. Bu birçok nedenden dolayı tehlikeli olabilir, en büyüğü neredeyse her zaman belirsiz gibi görünmesidir. Ve o noktaya ulaştığınızda, satışı zaten kaybettiniz demektir.
Müşteriye duymak istediklerini söylemek yerine, dürüst olmaya ve müşterinin sağlam bir karar vermesi için ihtiyaç duyduğu tüm bilgileri sağlamaya odaklanın. Dürüst ve doğrudan olmak, satış sürecini kolaylaştırabilir çünkü "zorlu satış" ı kaldırır ve toplantıyı daha fazla konuşma tonuna dönüştürür. Bu aynı zamanda ilerlerse büyük bir müşteri ilişkisinin sahnesini de oluşturur.

Müşterinin Endişeleri ile Giderme

Bir satış toplantısı sırasında, müşteri hemen her zaman kararını vermesini engelleyen şeyin ipuçlarını bırakacaktır. Müşterinin kaygılarını görmezden gelmek veya savunmacı hale gelmek yerine, onları onaylayın. Kendinizi müşterinin yerine koymak için biraz zaman ayırın ve diğer perspektiften bakın. Aşağıdaki olası itirazları belirlemek için kendinize sorular sorun: Bu durumda ne hissederdim? Endişelerim neler etrafında dönerdi? Kendimi daha güvende hissettiren ne olurdu?
Müşterinin bakış açısını anlamaya odaklanarak, endişelerini tanımak ve bunları ele almak için daha iyi bir konumda olacaksınız.

Firmanızı Benzersiz Kılan Şeyi Gösterin

Müşterinin endişelerini farkettikten ve bakış açısını anlamaya çalıştıktan sonra, işinizi rekabetten ayıran şeyin ne olduğunu göstermek için biraz zaman ayırın. İşinize ilk başladığınızda yarattığınız eşsiz satış teklifini hatırlıyor musunuz? Oradan başlayın.

Bir Uzlaşma Sunun

Müşteri suya bir ayak parmağı sokmaya istekliyse, yavaş başlayın. Riski daha iyi tolere etmek ve her iki tarafa da güven ve karşılıklı saygı oluşturma şansı vermek için projeyi küçük parçalara ayırın.
İletişim hatlarını açık tutmaya, müşterinin sağladığı geri bildirimleri dinlemeye ve liderlik ve rahatlık seviyesini takip etmeye odaklanın. Müşterinin daha küçük bir seviyede işlem yapması daha kolay olabilir ve ayağınızı kapıya sokmak size mükemmelliği gösterme şansı vererek gelecekteki satışları çok daha kolaylaştırır.
Satış itirazları nadiren harika bir haber olsa da, müşterinin ürünleriniz ve hizmetlerinizle ilgilendiğini söyleyebilirler; itirazlar bir fırsat sunar. Proaktif olarak ve itirazlarını aşmak için müşteri ile birlikte çalışmayı deneyerek, müşterinin ihtiyaçlarını karşılamaya dayalı uzun vadeli bir ilişki için harika bir temel oluşturabilirsiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM