Şirketiniz Neden CRM Programına İhtiyaç Duyar?

Planports Ekibi 18.01.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 990 kere okundu

ŞİRKETİNİZ NEDEN CRM PROGRAMINA İHTİYAÇ DUYAR?

Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) sistemi, müşteri ile ilgili tüm bilgilerinizi topladığı, düzenlediği ve yönettiği için önemlidir. Bu, etkileşim kurduğunuz ve iletişim kurduğunuz her potansiyel müşteri veya müşteri için alıcının yolculuğunu izlemenize olanak tanır. CRM'ler bu tüketicilerle iletişimi geliştirmenize, müşteri hizmetlerini geliştirmenize ve satış, pazarlama ve destek ekiplerinizdeki verileri yönetmenize yardımcı olur.Pazarlama ve satış ekiplerinin uyumlu bir birim olarak işlev görmesi her zamankinden daha kritiktir ve CRM sistemleri, ölçeklendirme kuruluşlarının bu hedefe ulaşmasına yardımcı olmak için mükemmel bir çözümdür.
İşletmeniz hızlı büyüme aşamasına girdiğinde, değerli olası satışların çatlaklardan düşmesi kolay olabilir. Verimliliğinizi ve üretkenliğinizi artırmak, gelir hedeflerine ulaşmanın kritik parçalarıdır, ancak işinizi organize ve yönetilebilir bir şekilde büyütmek, bunu sürdürülebilir bir şekilde nasıl yapabileceğinizdir.
CRM sistemine bağlanarak, satış, pazarlama ve servis personeliniz e-postalarda arama yapmaktan ve belirli olası satışların durumu hakkında en son ve doğru bilgileri bulmak için diğer iş arkadaşlarınızla bağlantı kurmaya çalışmaktan kaçınacaktır. Örneğin, CRM'ler size randevuları hatırlatarak ve olası satışlarla çift rezervasyonlu randevuları önlemenize yardımcı olarak, kişi ve potansiyel müşterilerinizin sayısını düzenli ve profesyonel bir şekilde artırmanızı kolaylaştırabilir. Bir CRM ayrıca temsilcilere, alıcının müşterilere kazandırılması yolundaki belirli noktalardaki olası satışları takip etmelerini hatırlatır.
Buna ek olarak, büyüdükçe olası satışlarla ve temsilcilerle iletişim kuracak olan satış temsilcisi sayısını artıracaksınız. CRM'ler, tüm olası satışlar ve müşterilerle temsilciler (departmanları ne olursa olsun) arasında tutarlı bir iletişim hattı ve stili oluşturmanıza ve sürdürmenize yardımcı olur.
Bugün, potansiyel müşterilere çevrimiçi, sosyal medya, web siteniz ve daha fazlası aracılığıyla ulaşmak ve onlarla etkileşim kurmak için çok sayıda fırsat var. Bu iş için harika olsa da, tüm bu temas noktalarının, şirketinizin bireysel potansiyel müşterilerle olan etkileşimlerini izleme yeteneğinizi karmaşıklaştırma potansiyeli vardır.
CRM çözümleri, müşteriye dönük ekiplerin ve temsilcilerin zorluklarını karşılamak için gelişti ve aynı zamanda potansiyel müşterilerinizin ve müşterilerinizin işletmenizle etkileşime girdiği çok çeşitli diğer hizmet ve kanallarla entegre oluyorlar. Bu, tüm etkileşimler sistem içinden yönetilebileceği için temsilcilerin potansiyel müşteriler ve müşterilerle hiç iletişim kurmadan verimli bir şekilde iletişim kurmalarını sağlar.
Buna ek olarak, CRM ekipler arası işbirliği sağlar. Bu, pazarlama ve satış gibi departmanların etkileşimleriyle ilgili kaynakları ve ayrıntıları birbirleriyle paylaşmasına ve çabaların tekrarlanmasından kaçınmasına olanak tanır.
CRM sistemleri pazarlama ve satış çabalarınızın yanı sıra, iş akışlarınız olarak da bilinen müşterilerle çalışmayla ilgili tüm dahili süreçleri destekler. Yani, CRM'ler sizin için belirli görevleri otomatikleştirerek, tamamlayarak ve düzenleyerek karmaşık ve sürekli değişen iş akışlarınızı destekler. CRM sistemleri, zamanın daha etkili kullanımını kolaylaştırarak ve birçok sıkıcı görevi ortadan kaldırarak ekibinizi görevde ve senkronize halde tutar.
Kişi tabanlı iş akışları oluşturmanın yanı sıra müşteri adayı iş akışlarını ve şirket, anlaşma, fiyat teklifi veya bilet tabanlı iş akışlarını da seçebilirsiniz.
Kendinize değerli zaman kazandırarak, CRM'ler iş akışlarınıza göre diğer günlük görevlerinizi otomatikleştirebilir.
CRM'ler, diğer günlük görevleri otomatikleştirerek satış, hizmet ve pazarlama ekiplerinizin üyeleri için sık sık zaman alan işleri hızlandırır. CRM'lerde yaygın olarak otomatikleştirilen görevler arasında veri girme, kişisel e-posta ayarlama, tüm müşteri etkileşimlerini günlüğe kaydetme ve müşteri hizmetleri görevlerini otomatikleştirme (günlük tutma ve izleme, sohbet botu etkileşimlerini ve site ziyaretçileri ve müşterileriyle olan konuşmaları destekleme) bulunur. Bu tür otomasyon, temsilcilerin kontaklarıyla kaldıkları yerden devam etmelerine ve tüm olası satışlarla ve müşterilerle ilişkilerini kolayca yönetmelerine olanak tanır.
CRM'ler süreçleriniz ve ardışık düzeniniz hakkında raporlama yapmayı ve analiz etmeyi kolaylaştırır. CRM içerisindeki raporlama özellikleri, tüm ekipler arasındaki çabalarınızı daha iyi optimize edebilmeniz için satış ve pazarlama süreçlerinize genel bir bakış sağlar. Bu tür analizler, potansiyel müşterileriniz ve müşterileriniz için dikkate değer ve unutulmaz deneyimler oluşturmanıza olanak tanır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM