Sosyal Medya Kampanya Fikirleri

Planports Ekibi 04.02.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 1017 kere okundu

SOSYAL MEDYA KAMPANYA FİKİRLERİ

1. Sosyal kanıt oluşturun
Sosyal medya pazarlamasının temel avantajlarından biri, çevrimiçi sosyal kanıt oluşturabilmenizdir. Çevrimiçi itibarınız markanızın en önemli özelliklerinden biridir. Sosyal medyada markanızı kişiselleştirebilir ve doğrudan müşterilerinizle konuşabilirsiniz.Bu, ürünlerinin promosyon gibi görünmeden çalıştığına dair sosyal kanıtların oluşturulmasına yardımcı olur. Ayrıca, müşterilerinizin ürün veya hizmetinizi kullanmanın olumlu sonuçlarına ilişkin farkındalığı yaymak için yayınları paylaşabilir ve markanızdan bahseden müşterilerle etkileşimde bulunabilirsiniz.

2. Online teklifler ve indirimler gönderin

Pazarlama kampanyanızı tamamlamak için sosyal medyada indirimleri ve teklifleri tanıtabilirsiniz. Aslında, Facebook'ta teklifler için özel bir bölüm bile var. İndirimler, farkındalığın yayılmasına yardımcı olabilir ve ürününüzü veya hizmetinizi denememiş olabilecek yeni müşteriler getirebilir.

3. Mutlu müşteriler

Markanızı tanıtmak için en iyi kişiler mevcut müşterilerinizdir. Sosyal medyayı kullanarak, mutlu müşterileri ve onların hikayelerini, ürün veya hizmetinizi kullanarak yayınlarını beğenerek veya paylaşarak gösterebilirsiniz.Müşterileri ürününüzle fotoğraflarını paylaşmaya teşvik edebilir ve tanıtmak için bir hashtag oluşturabilirsiniz.Örneğin, Coca-Cola Paylaş adlı bir pazarlama kampanyası başlattı. #Shareacoke hashtag, insanların yeni ürünün fotoğraflarını çekeceği bir yer haline geldi. Bu, kampanyalarını tanıttı ve daha fazla müşteriyi, üzerinde adlarıyla bir Kola bulabilmek için ürünlerini satın almaya yönlendirdi.

4. Ev sahibi yarışmalar

İnsanlar ücretsiz şeyler kazanmayı ve indirimler almayı çok seviyor. Bu yüzden bir içerik böylesine etkili bir sosyal medya kampanyası fikri hiç de fena değil.Sosyal medyada bir yarışma düzenlemek, katılımı, trafiği artırmak ve marka bilinirliği oluşturmak için mükemmel bir yoldur.Takipçilerden yorumlarda bir arkadaşınızı etiketlemelerini istemek, yorumlarda bir soruyu cevaplamak veya ürün veya hizmetinizle kendilerinin bir fotoğrafını göndermek de dahil olmak üzere birkaç farklı türde yarışma düzenleyebilirsiniz.Ayrıca, bir reklam kampanyası oluşturuyorsanız, bir döküm yarışması düzenleyebilir ve müşterilerinizi reklamlarınızda öne çıkarabilirsiniz.

5. Anketlerle katılımı teşvik edin

Sosyal medya sayfanızda ilerlerken kim iyi bir anketi sevmez? Şahsen, gördüğüm her ankette oy kullanıyorum.Anketlerle kitleniz hakkında daha fazla bilgi edinecek ve etkileşimi artıracaksınız.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM