Strateji Oluşturma

Planports Ekibi 20.07.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 958 kere okundu
STRATEJİ OLUŞTURMA

İş stratejiniz, iş hedeflerinize ulaşmak için bir yol haritasıdır. İşletmenizin önceliklerini, kararlarını ve eylemlerini bilgilendiren bir dizi prensip belirler. Ancak, iş stratejinizi uygulamak için kaldıracağınız gerçek taktikler değil.
Bir İş Stratejisi Nasıl Kurulur?
İşletmenizin isteklerini tanımlayın ve bu aspirasyonu gerçekleştirme konusundaki ilerlemenizi ölçmek için hedefler belirleyin.
Pazarınızın hangi segmentlerini yakalamak istediğinizi belirleyin.
Rekabetinizi nasıl yeneceğinizi belirleyin.
Rekabetinizi yenmek ve işinizin başarısını sürdürmek için hangi yeterliliklerin gerekli olduğunu belirleyin.
Bu yeterlikleri geliştirmek için hangi yönetim sistemlerinin gerekli olduğuna karar verin.
1. İşletmenizin beklentilerini belirleyin ve bu beklentilere ulaşma yolundaki ilerlemenizi ölçmek için hedefler belirleyin.
İş dünyasında, geleneksel hedef belirleme, yaptığınız şeyi ölçmenize olanak tanır, ancak nasıl yaptığınızı veya nedenini ölçmek için kendisini ödünç vermez. Ve yalnızca sonuçlara odaklanırsanız, kuruluşunuzun gereksinimlerini müşterilerinizin gereksinimlerine göre önceliklendiren bir eylemde bulunmanız sizi teşvik edebilir.
Yalnızca sonuçlarınız yerine amacınıza ve işleminize daha fazla odaklanmanıza yardımcı olmak için, iş stratejinizi oluştururken gelecekte işiniz için vizyonunuzu ayarlamayı ve tutturmayı düşünün. müşterilerinize daha iyi hizmet verir. Bir aspirasyon belirleyip tutturduktan sonra, hedefinizi eşzamanlı olarak ekleyebilirsiniz, bu da eşzamanlı olarak müşteri odaklı işler üretmenize ve numaralarınızı vurmanıza yardımcı olur.
2. Pazarınızın hangi bölümlerini yakalamak istediğinizi belirleyin.
Ürününüz veya hizmetiniz büyük olasılıkla tüm pazarınız için en uygun seçenek değildir, bu nedenle ürününüz veya hizmetinizden en fazla fayda sağlayan pazarınızın segmentini veya bölümlerini belirlemek çok önemlidir.
Ürün veya hizmetinize gerçekten ihtiyaç duyan ve isteyen müşteriler, aynı zamanda en uzun süre çalkalanan ve en az çalkalanma olasılığı olan, müşteri yaşam değeri değerinizi artıran ve müşteri satın alma maliyetlerinizi düşüren müşterilerdir.
3. Rekabetinizi nasıl yeneceğinizi belirleyin.
Ricky Bobby’nin efsanevi bir ifadesiyle, “İlk önce olmazsanız, sonuncu” diyor olmanız, iş dünyasında mutlaka geçerli değildir, ancak bunun üzerinde bir etkisi vardır. Müşterileriniz aynı ürün veya hizmetlerden ikisini satın almazlar; bu nedenle, pazardaki segmentinizin mümkün olan en fazlasını yakalamak istiyorsanız, hedef müşterilerinizin aklının çoğuna ilk önce yerleştirmeniz gerekir.
Akılda kalmanın en iyi yollarından bazıları, yaratıcı bir şekilde yenilenen bir marka oluşturmak, ürününüzü veya hizmetinizi kalabalığın geri kalanından ayırmak ve ürününüzü algılanan değerine göre fiyatlandırmaktır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM