Stratejik Değerlendirme

Planports Ekibi 19.08.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 947 kere okundu
STRATEJİK DEĞERLENDİRME

1. İlgili konuları ve verileri ekleyin
Stratejik bir inceleme, müşteri ilişkilerinizi ve gelecekteki gelir fırsatlarını değerlendirmek için gereken en kritik bilgileri içermelidir.
Mevcut ve gelecekteki gelir
Her müşteri için iletişim ve ilişki bilgileri
SWOT analizi
Belirlenen liderler ve son teslim tarihleriyle tehditlerle mücadele etmek ve fırsatlardan yararlanmak için stratejik bir eylem planı
Bu bilgilerin merkezileştirilmesi, verileri analiz etmenizi ve müşterilerin ilgisini çekecek yeni alanlar belirlemenizi kolaylaştıracaktır.
2. Yorumunuzu üç ayda bir yapın
Stratejik bir incelemeyi en az üç ayda bir yapmayı hedeflemelisiniz. Bu, müşteri barikatlarında güncel kalmanızı ve önemli bir hesabı ihmal etmemenizi sağlar. Her oturumda müşteriyle yüz yüze sorumluluk taşıyan tüm ekip üyeleri bulunmalıdır. Belirlediğiniz hedeflere ulaşmada hesap verebilirlik oluşturacağından her bir incelemeyi kaydettiğinizden emin olun.
3. En değerli müşterilerinizi inceleyin
Tüm müşterileriniz için ayrıntılı bir eylem planı oluşturmak oldukça fazla zaman alacaktır. Muhtemelen ayırmanız gerekenden daha fazla zaman alır. Bunu akılda tutarak, ilk üç müşterinizle başlamanızı ve daha sonra azalan öncelik sırasına göre çalışmanızı öneririm. Müşterilerinizin ilk %10'u, ortalama müşterilerinizden üç kat daha fazla para harcadığından, tutmaya odaklanmanız gereken öncelikli müşterilerdir.
4. Tüm ekip üyelerini inceleme sürecine dahil edin
Müşterilerle herhangi bir şekilde çalışan veya etkileşimde bulunan tüm ekip üyeleri hesap geliştirme sürecine dahil edilmelidir. Tüm ekibi dahil etmezseniz, daha önce tartıştığımız gibi 'benim sorumluluğum değil' kültürünü oluşturacaksınız. Bunun yerine, tüm ekibinizi dahil ederek her çalışan, stratejik inceleme sürecinin bir parçası gibi hissediyor.
5. Her inceleme için en az 90 dakika ayırın
Deneyimlerime göre, her toplantı için en az 90 dakika ayırmanız gerekir. Son planı ve bu işlemlerin sonuçlarını gözden geçirerek başlayın. O zaman planı şimdi bildiklerinizle güncelleyin. Son olarak, müşteri ile ilişkinizi güçlendirmek için gerçekleştireceğiniz bir sonraki eylemleri belirleyin.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM