Müşteri Hizmetlerinin Amacı

Planports Ekibi 17.08.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1136 kere okundu
MÜŞTERİ HİZMETLERİNİN AMACI

Müşterilere hizmet etmek, kuruluşunuzdaki herkesin işi olmalıdır. Müşterilerinize en son teknoloji ürünleri, üstün destek hizmetleri veya verimlia bir e-ticaret deneyimi sağlayarak, memnuniyetleri her çalışanın hedefi olmalıdır.
Tüm çalışanlarınız müşteriyi önce koyarken, acil müşteri ihtiyaçlarını desteklemeye ve müşteri memnuniyetini sağlamaya adanmış bir veya daha fazla ekip var. Görevleri, müşterilerin ürünlerinizden memnun olmalarını sağlar ve markanızı başkalarına tavsiye eder. Bu ön hat çalışanları, birincil destek kaynağı olarak görev yapar ve kullanıcıların hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.
Müşteri Hizmetleri Temsilcisi
Müşteri hizmetleri temsilcileri, servis ekibinizde müşteriye dönük çalışanlardır. Görevleri, müşterilerden telefon, e-posta, sosyal medya veya şahsen kullanarak sorular, talepler ve şikayetler almak ve cevaplamaktır.
Müşteri hizmetleri temsilcisi giriş seviyesi bir pozisyon olma eğilimindedir. Ancak, şirketinizin büyüklüğüne ve yaşına bağlı olarak bu rol önemli bir ağırlık taşıyabilir. Müşteri hizmetleri bu pozisyonda uzman olduktan sonra, müşteri hizmeti kariyeri yolunu izleyerek diğer servis, destek veya müşteri başarı rollerine geçebilirler.
Müşteri Hizmetleri Temsilcisi Ne Yapar?
Daha önce de belirtildiği gibi, müşteri hizmetleri temsilcileri müşteri isteklerine cevap verir ve sorunları çözer. Müşterilerin hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için, şirket hakkındaki doğuştan gelen bilgileri ve bir bilgi tabanı gibi kuruluşun iç kaynaklarını kullanır.
Ek olarak, müşteri hizmetleri de proaktif olabilir. Temsilciler sorunları, kullanıcıların ürün tekliflerini ve şirket güncellemelerini öğrenerek onları tanımadan önce çözebilir. Örneğin, şirketiniz en son ürünlerinden birinde bir kusur olduğunu fark edebilir. Servis temsilcileri, müşterileriniz ekibinize ulaşmadan önce hatanın nasıl giderileceğini açıklayan e-postalar gönderir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM