Üretim Fonksiyonu Nedir?

Planports Ekibi 03.12.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 39808 kere okundu

ÜRETİM FONKSİYONU NEDİR?

Üretim işlevi, bir şirket tarafından kullanılan girdilerin miktarı ve ne kadar üretim yapıldığı arasındaki ilişkiyi tanımlayan, yani girdi-çıktı ilişkisini tanımlamanın matematiksel bir yolunu tanımlayan matematiksel bir yöntemdir. Üretim, arazi, işgücü, sermaye ve girişimcilik üretimin dört faktörüdür. Girdi üretim faktörlerini ifade eder.
Ansiklopedi Britannica'ya göre, tanım üretim işlevine göre, iktisatta, kullanılan üretici faktörlerin miktarları ile elde edilen ürün miktarı arasındaki ilişkiyi ifade eden denklemdir. Mevcut olan en verimli üretim yöntemlerinin kullanıldığı varsayılarak, her bir faktör kombinasyonundan elde edilebilecek ürün miktarını belirtir.
Ticari bir işletmenin üretim fonksiyonu genellikle fiziksel şeylere odaklanır, ürünlerin fiyat gibi soyut yönlerini dikkate almaz.

Üretim fonksiyonu ve kullanım

Ana akım neoklasik teorilerin ana kavramlarından biridir. Neoklasik ekonomi, ekonomideki mal, çıktı ve gelir dağılımının arz ve talep yoluyla belirlenmesine odaklanır. İşletmeler, bir ürünün piyasa fiyatı göz önüne alındığında ne kadar verim almaları gerektiğini ve emek-sermaye fiyatına verilen bir şey üretmek için hangi girdi kombinasyonlarını kullanmaları gerektiğini bulmak için üretim işlevini kullanırlar.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM