Uzaktan Satış Yönetmek

Planports Ekibi 06.05.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 910 kere okundu

UZAKTAN SATIŞ YÖNETMEK

Uzaktan satış yönetmenin en önemli noktası kişilere değer sunmaktır. Yüz yüze görüşme gerçekleştirmiyorsanız, insanları rahatlatmak ve güven oluşturmak biraz zor olabilir. Eyleme geçirilebilir tavsiyelerle faydalı içerikler oluşturmak, başlamak için mükemmel bir adımdır. Bir bütün olarak sektörünüzle alakalı içeriğe sahip bir blogu aktif olarak sürdürün. Burada uzmanlığınızı ifade edin. Kendinizi alanınızda bir düşünce lideri olarak sunun.
Etkileyici ve güvenilir bir içerik sayfasına sahip olmak, uzaktan satış yönetme çabalarınız için temel bir adım olabilir. Bir kırılma noktası sağlar ve kullanabileceğiniz diğer tüm uzaktan satış taktiklerini destekler.
Özellikle yararlı olacağını ve satışınızı kolaylaştıracağını düşündüğünüz bir içerik görüyorsanız, bunu sosyal medya profillerinizde paylaşın.
Sektörünüze veya uzmanlık alanınıza özgü çevrimiçi forumlar bulun ve bu forumlarda aktif olarak bulunun. İnsanların sorunları veya soruları olduğunda, bunları ayrıntılı ve düşünceli bir şekilde ele almayı unutmayın.
Kullanıcıların endişelerini giderebilecek içerikleriniz varsa, bunları paylaşmak konusunda da istekli olun. Bunu yaparken, kendinizi belirli konularda otorite olarak kurabilirsiniz. Bu forumları kullanan kişiler sonuç olarak sizinle bağlantı kurmak isteyecektir.
Facebook grupları başlamak için mükemmel bir yerdir. Burada perspektifinizle ilgilenen, benzer fikirli kişiler veya sektör profesyonellerini bulabilirsiniz. LinkedIn ise benzer şeyler sunan gruplara sahiptir. Bu forumlarda hem profesyonelleri hem de merak eden insanları bulacaksınız ki her ikisi de kendi başlarına değerli bağlantılar olabilir.
Twitter'da aktif kalmak, uzaktan satış ile ilgili başka bir yoldur. Bu platformda iseniz, sektörünüz ile ilgili önerilerde bulunmaktan çekinmeyin.
İsminizi basın yoluyla duyurmak, yeni bağlantılar edinmek için mükemmel bir yoldur. Yazımızdaki diğer ipuçlarının çoğu gibi, bu da uzmanlık gösterme başarısına dayanır. Medya size güvenirse, kendinize yepyeni bir güvenilirlik katmanı oluşturmuş olursunuz.
İster kendiniz ister personelleriniz olsun, içerik oluşturmaya ve paylaşmaya devam edin. Çevrimiçi olarak destek arayan kişilere profesyonel bilgi ve öneri sunmayı asla bırakmayın.
Muhabirlerin güveneceği türden bir kaynak olun. Medya size sürekli olarak güvenirse, olası bağlantılar sizinle iletişim kurmaya istekli olacaktır.
Uzaktan çalışmaya geçmek pek çok satış görevlisi için zor bir düzen olabilir. Evden çalışmanın farklı baskılarına ve tuzaklarına uyum sağlamak zordur ve yeni bir bağlamda nasıl bağlantı kurulacağını öğrenmek buna katkıda bulunur. Ancak nihayetinde, alışmak ve tutarlı çaba sarf etmek gerekiyor olsa da, uzaktan satış yönetmek oldukça basittir. Ve bunu nasıl yapacağınızı bilmek işiniz için büyük bir varlık olabilir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM