Veri Denetimi

Planports Ekibi 22.05.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 1083 kere okundu

VERİ DENETİMİ

İşletmenizde hangi verilerin bulunduğunu, nerede olduğunu, nasıl kullanıldığını ve neden toplandığını derinlemesine anlamak, iyi sonuç veren bir pazarlama stratejisi oluşturmak için zorunludur. COVID-19 sürecinde tüketici belirsizliği olduğunda, veri, işletmenizin hedeflerine ulaşmasını ve rekabetçi kalmasını sağlamak için ihtiyaç duyduğunuz güçtür. İster kendiniz için bir pazarlama departmanında olun, isterse işiniz için mevcut bilgi zenginliğini araştırabilecek belirli bir veri ekibine ve analistlere erişebilecek kadar şanslı olun, pazarlamacı olarak ekibiniz mevcut veri durumunuza ilişkin bir kavrayışa sahiptir. Bu bilgiyle donandıktan sonra, şimdi ne yaptığınızı ve bir sonraki adımda neler yapabileceğinizi stratejinizi ilerletmek için kullanabilirsiniz.

Veri denetiminin nasıl gerçekleştirileceğine ilişkin adımlar
Veri denetimi ile istediğiniz kadar derin veya yüksek düzeyde olabilirsiniz, her denetim farklı olacaktır.
Doğrudan müşterilerinizden topladığınız tüm verileri listeleyin, farklı kaynaklardan izleyin veya analiz edin (bunlar veri alanları olarak tanımlanır). Veri piramidinin her düzeyinde sahip olduğunuz verileri düşünün.
Verilerin işletmenizde nerede bulunduğunu belirleyin. ESP, CRM (Müşteri İlişkileri Yönetim sistemi), POS (Satış Noktası yazılımı), web sitesi yazılımı, ek pazarlama kanalları ve diğer sistemler gibi verilerin depolanabileceği tüm farklı sistemlerin bir listesini yapın.
Mevcut tüm verileri ve şu anda nerede depolandığını öğrenmek için işinizdeki diğer departmanlarla konuşun.
Şu anda kampanyalarınızda hangi verileri kullandığınızı değerlendirin. E-posta programınızda kullandığınız verileri, nasıl kullandığınızı tanımlayın. Örneğin, artan alaka düzeyi (mevcut gönderme stratejisinin bir parçası olarak iletişim kurulan veya kurulmayan) ile ilgili segmentleri belirlemek veya içeriği müşteri bilgileriyle kişiselleştirmek gibi...
Sahip olduğunuz verilere, şirketinize ve e-posta pazarlama programınıza değer temelinde öncelik verin. Bazı veriler diğerlerinden daha değerli olacaktır; örneğin, bir müşterinin son satın almasıyla ilgili bilgiler gibi. Başka veriler toplanabilir, ancak işletme tarafından kullanılmayabilir. Bu durumda, ileride bu verilerin gerekli olup olmadığını düşünmelisiniz; ihtiyacınız olmayan ve kullanmayacağınız verileri toplamayın ve saklamayın.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM