Web Sitenizi Nasıl Tanıtırsınız?

Planports Ekibi 13.04.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 1448 kere okundu

WEB SİTENİZİ NASIL TANITIRSINIZ?

Web sitesi tanıtımı, sitenize trafik çekmenin önemli bir parçasıdır. Web sitenizi tanıtmak için para harcamak istemiyorsanız, zaman harcamanız gerekecektir. Sadece ufak bir getiri getirecek yöntemleri kullanarak web sitenizi pazarlamaya çalışırken zaman kaybetmemek önemlidir. Burada anlatacağımız beş ücretsiz web sitesi tanıtım tekniği size daha fazla site trafiği kazandırır.

1. Web Sitenizin SEO'sunda Çalışın
SEO Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelir. Öğrenmek ve temel kendi web sitenize uygulamak kolaydır.
Web sitesi SEO üzerinde çalışarak, web sayfalarınızın sayfa sıralamasını iyileştirebilir ve nihai hedef olan sitenize daha fazla trafik çekebilirsiniz.

İpucu: Web sayfalarınızda fotoğraflar, resim haritaları veya JavaScript gibi metin olmayan içerik kullanıyorsanız, arama motorlarının okuyabilecekleri bir şey olması için anahtar kelimelerinizi öğenin alt etiketinin metnine ekleyin.

2. Karşılıklı Bağlantılar Kullanın
Başkalarının web sitenize bir bağlantı koymak olması ücretsiz web sitesi tanıtım almak için harika bir yoldur.

3. Makale Yazma ve Gönderme
Makale pazarlamanın temel teorisi, bir makale yazmanız ve daha sonra ücretsiz olarak çeşitli web sitelerine, bloglara, dergilere vb. sunmanızdır. Makalenizin sonunda, sizi ve web sitenizi tanıtan bir kaynak kutusu yerleştirirsiniz.
Bu web sitesi tanıtım stratejisinin güzelliği, makalelerinizi popüler, uzun ömürlü web sitelerinde veya tanınmış dergilerde yayınlarsanız, web sitenizi uzun süre teşvik ederek, daha fazla çaba harcamadan orada olabilirsiniz.
İlk olarak, diğer insanların okumak ve/veya yayınlamak isteyeceği bir konu veya konulara iyi yazabilmeniz gerekir. İkincisi, makalelerinizin yayınlanacağı kaliteli yerleri bulmalı ve yayınlamaya karar veren insanları ikna etmelisiniz.

İpucu: Önce yayınlanmasını istediğiniz web sitelerini veya dergileri bulun ve ardından ne tür materyaller isteyebileceklerini ve içeriklerinde ele alabileceğiniz belirgin delikler olup olmadığını görmek için biraz zaman ayırın. Ardından malzemenizi ilgili sitenin veya derginin ihtiyaçlarına göre düzenleyin.

4. Web Sitenize Trafik Çekmek için Sosyal Medyayı Kullanın
Sosyal medya sadece arkadaşlarınızla ve ailenizle bağlantı kurmak için harika bir yer değildir, aynı zamanda web sitenizi ve/veya işletmenizi tanıtmak için harika bir yerdir. Örneğin, bir Nielsen çalışması, İnternet kullanıcılarının zamanlarının %21,3'ünü sosyal ağ sitelerinde geçirdiğini, PQ Media'nın ortalama internet kullanıcısının ayda yaklaşık 33 saatini internette ve bu saatlerin yaklaşık 8'ini sosyal medyada geçirdiğini buldu.
Sosyal medyaya katılmak, düşük maliyetle yüksek görünürlük sağlayabileceğinden ücretsiz web sitesi tanıtımı yapmak için harika bir yol olabilir. Web sitenizi sosyal medya kullanarak başarılı bir şekilde pazarlamak için bir plana ihtiyacınız olacak.

İpucu: Farklı sosyal medya farklı türleri çeker. Belirli bir sosyal medya platformunu kullanmaya ve bir grup takipçi oluşturmaya zaman ayırmadan önce, pazarlama amaçlarınız için doğru platformu seçtiğinizden emin olun.

5. Kaliteli İçerik oluşturun
Bu, sitenizde kaliteli içeriğiniz yoksa yukarıdaki tekniklerin hiçbiri sizin için iyi çalışmayacaktır. Web sitenizde, hedef pazarınızla alakalı içerik sunan bir blog ve/veya makaleler oluşturun.
Kendi blogunuzu yazmak, bir web sitesini pazarlamanın çok etkili bir yolu olabilir, çünkü konunuz hakkında blog yazarak, kendinizi nişinizde uzman olarak kurma ve blog topluluğunun aktif bir üyesi olma, bir web oluşturma şansınız olacaktır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM