Demografik Bölümlendirme

Planports Ekibi 5.12.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 1152 kere okundu
DEMOGRAFİK BÖLÜMLENDİRME
Demografik bölümlendirme, hedef pazarınızı coğrafya, yaş, eğitim, meslek ve gelir gibi kişisel özelliklere göre belirli, erişilebilir insan gruplarına ayırır. Demografik segmentasyondan yararlanarak, hedef pazarınızın her bir bölümü için kişiselleştirilmiş pazarlama kampanyaları oluşturabilirsiniz.
Demografik bölümlendirme, kaynaklarınızı ve zamanınızı da optimize edebilir, çünkü hedef pazarınızın her bir dilimine kişiselleştirilmiş pazarlama mesajları dağıtmak, daha fazla insanla rezonansa girecek ve tüm hedef pazarınıza genel bir mesaj püskürtmekten daha fazla dönüşüme yol açacaktır.

Demografik bölümlendirme neden önemlidir?
Demografik bölümlendirme, hedef kitlenizde daha iyi yankılanan mesajlarla tamamlanmış daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmanıza olanak tanır.
Aslında, belirli bir duyguyu ortaya çıkarmak için popüler kültür referansları ile daha spesifik olabilirsiniz. Ayrıca mesajlaşmanızın konusunu işlemek için daha donanımlı olacaksınız çünkü arzular, ihtiyaçlar, korkular ve acılar bölümden bölüme değişebilir.

Demografik Bölümlendirme Örnekleri

1. Coğrafya

Coğrafi bölümlendirme, hedef pazarınızı coğrafi konumlarına göre dilimler. İnsanlar, Van’da soğuk havada dış giyim ihtiyacı veya kışın Antalya’da mayo talebi gibi coğrafyalarda farklı ihtiyaçlara ve ilgi alanlarına sahip olduklarından, hedef pazarınızın farklı iklimlerinin, manzaralarının ve şehir manzaralarının tercihlerini nasıl etkilediğini tam olarak anlamak önemlidir.

2. Yaş

Yaş bölümlendirmesi, hedef pazarınızı Z Kuşağı, Y Kuşağı gibi belirli yaş aralıklarına veya nesillere göre parçalar. Bu grupların her birindeki insanlar aynı zamanda büyüdüler, bugün karşılaştırılabilir deneyimlerle karşılaşıyorlar ve benzer özellikleri, alışkanlıkları ve fikirleri paylaşıyorlar, bu nedenle her nesil için kişiselleştirilmiş kampanyalar dağıtmak çok önemlidir.

3. Eğitim

Eğitim segmentasyonu, hedef pazarınızı okula, çalışma alanına ve dereceye göre dilimler. Pek çok marka eğitimi hedef alıyor çünkü çoğu insan mezun oldukları okul için derin bir sadakat duygusuna sahiptir.

4. Meslek

Meslek bölümlendirmesi, hedef pazarınızı iş işlevine, iş kıdemine ve iş unvanına göre böler. Birçok B2B markası, hedef kitlelerini mesleklerine göre hedefler çünkü ekiplerinde veya şirketlerinde satın alma kararları verme yetkisine sahip belirli profesyonel türlerini çekmeleri gerekir.

5. Gelir

Gelir bölümlendirmesi, hedef pazarınızı gelir aralığına göre dilimler. Potansiyel müşterilerinizin ne kadar isteğe bağlı gelire sahip olduğunu bilerek, ürününüzü veya hizmetinizi gerçekten karşılayabilecek kişilere pazarlayabilir, fiyatlarınızı gelirlerine göre belirleyebilir ve hedef pazarınızın her bir bölümü için fiyatlandırma katmanları tasarlayabilirsiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM