Hedef Pazar ve Hedef Kitle

Planports Ekibi 30.01.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 2516 kere okundu

HEDEF PAZAR VE HEDEF KİTLE

Hem hedef kitle hem de hedef pazarlar, bilinçli iş kararları almak için müşterileri gruplara ayırmaya odaklanmış olsa da, hedef pazar, bir şirketin ürünlerinin hedeflendiği belirli bir tüketici grubudur. Hedef kitle, bu grubu kitle demografik özelliklerini, ilgi alanlarını ve satın alma geçmişini kullanarak tanımlar. Bu, hedef kitlelere genel bir bakıştır. Farklı kitle türleri ve kendi kitlenizi nasıl bulacağınız gibi bazı başlıklara birlikte göz atalım.
Hedef Kitle Türleri
Demografik özelliklere kitle oluşturma pazarlama dünyasında çok kullanılır ve doğru kitleyi bulmakta yardımcı olur.
Hedef kitle türleri hakkında konuştuğumuzda, kimler için kampanya oluşturduğunuzu tanımlamanın daha fazla yolundan bahsediyoruz. Aşağıdaki gibi kategorileri kullanarak kitlenizi gruplara ayırabilir veya daha ayrıntılı tanımlayabilirsiniz:
Satın alma niyeti: Belirli bir ürünü arayan ve bunu yapmadan önce daha fazla bilgi toplamak isteyen kişi grupları. Bazı örnekler, yeni bir dizüstü bilgisayar, araç, kıyafet veya televizyon satın alan tüketicileri içerir. Bu veriler, mesajlarınızı kitlenize nasıl daha iyi yönlendirebileceğinizi görmek için gereklidir.
İlgi Alanları: Bu, hobiler gibi insanların neyle ilgili olduğuna dair verilerdir. Bu verileri bilmek, kitlenizle ilişkilendirilebilir bir şekilde bağlantı kurmanıza ve alıcı motivasyonunu ve davranışlarını ortaya çıkarmanıza yardımcı olur. Örneğin, hobi olarak yol bisikletinden hoşlanan tüketiciler, havanın daha sıcak olduğu ve yol yarışı sezonunun başladığı ilkbaharda en çok yeni yol bisikletleriyle ilgileniyorlar.
Örneğin, çok sayıda potansiyel kitlenin seyahat etmekle ilgilendiğini fark ederseniz, daha potansiyel alıcılara hitap etmek için bu mesajı pazarlama kampanyanızda çalışmanın bir yolunu bulabilirsiniz.
Alt kültür: Bunlar paylaşılan bir deneyimle özdeşleşen insan gruplarıdır. Buna örnek olarak belirli bir müzik sahnesi veya eğlence türü verilebilir. İnsanlar kendilerini alt kültürlerle tanımlarlar ve şirketler bu kültürleri kime ulaştıklarını anlamak için kullanabilirler.
Bir alt kültüre ulaşmanın bir örneği, özellikle de büyük bir potansiyel kitleniz varsa, bunların işletmenizle nasıl ilişkilendiğini düşünmektir. Örneğin, Netflix alt kültürlerine, belirli içerik türlerini izleyen kişilere, bu alt kültürlere yönlendirilmiş sosyal medya hesaplarını kullanarak pazarlama yapar.
Muhtemelen tahmin ettiğiniz gibi, bir hedef kitleye ulaşmak, kiminle ulaşmak istediğinizi ve oraya rakiplerden farklı bir şekilde nasıl ulaşabileceğinizi ortaya çıkaran bazı araştırmaları içerir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM