Ağızdan Ağıza Pazarlama

Planports Ekibi 09.09.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 997 kere okundu
AĞIZDAN AĞIZA PAZARLAMA
 
Ağızdan ağıza stratejisi söz konusu olduğunda, marka, ürün veya hizmetle ilgili tecrübelerini arkadaşlarına, ailesine veya meslektaşlarına anlatmaya teşvik ederek müşterilerini güçlendirir. İnsanlar kendilerine yakın olanlara güvendikleri için, ürün önerisine güvenebilir veya ürünü satın alabilir.
Ağızdan ağıza pazarlamadan yararlanan şirketlerin hiçlikten şöhret ve şansa manidar geldiği gerçeğinin yanı sıra, bu pazarlama stratejisi caziptir çünkü nispeten ucuzdur.
Ancak, başarılı bir ağızdan ağıza pazarlama, ürün pazarlaması, içerik oluşturma ve sosyal medya pazarlaması gibi gelen pazarlamanın birçok bileşeninden yararlanarak çalışmayı ve ciddi pazarlamayı merakla karşılar.
Ağızdan ağıza bir yaklaşımla ürününüz veya hizmetiniz için başarı elde etmeye çalışıyorsanız, kampanyanızın bu nitelikleri içerdiğinden emin olun, böylece baştan sona ürününüzün etrafında etkili bir şekilde vızıltı yaratabilirsiniz.
Ağız Pazarlama Stratejisi
Kitleniz hakkında bilgi edinmek için kişiler oluşturun. Hedef kitlenizin kim olduğunu örnekleyen kişiler oluşturun. Bunlar gülünç ve spesifik olmalı. Özel bir demografik sorunla karşı karşıya kaldığınız çok spesifik bir problemle konuşursanız, temelde toparlanma hareketini teşvik etme şansınız daha fazla olacaktır.
Sorun ne kadar belirgin olursa, hedef kitleniz için o kadar kişisel olur. Açık olmak gerekirse, bu sorunun kişisel olmak için özellikle duygusal olması gerekmez. Müşterilerinizi rahatsız eden, çocukluktan beri derinleşmiş psikolojik sorunları çözmek zorunda değilsiniz.
Kişisel bir problemi çözmek, sadece izleyicilerinize özel bir şeyi ele almak anlamına gelir, aynı zamanda bir şekilde onunla ilişki kuramayan çoğu insan tarafından kolayca göz ardı edilir.
Ürününüzü, hizmetinizi, şirketinizi ve endüstrinizi öğrenin
Endüstrinizin içini ve dışını, elinizin arkasındaki gibi ürün / hizmetinizi öğrenin. Bu, ürün pazarlama ekibinize, destek ekibinize ve ağızdan ağıza pazarlama kampanyalarınıza dahil olan mühendisleri edinmek demektir. Ek olarak, şirketinizi ve görev tanımını gerçekten "almanız" gerekir. Endüstrinizi sarsacak zorlu meseleler üzerine markanızın konumunu belirlediniz mi? Rakiplerinizi ve bunların genel olarak ortaya çıkan soru ve tartışmalara bakış açılarını biliyor musunuz?
Ürün, hizmet, şirket veya sektörünüzün gerçek anlamıyla potansiyel müşterilerinizle ve müşterilerinizle yaptığınız görüşmelerden kaynaklanabilecek herhangi bir yönü ile konuşmaya hazır olun. Düşünce liderinin özellikleri ağız vızıltısı kelimesi oluşturmak için gerekli olan güven duygusunu uyandıran niteliklerdir. İnsanlardan ünlerini sizler için sıraya koymalarını istiyorsunuz ve size güvenmiyorlarsa ve kendi alanınızdaki en iyi olduğunuzu biliyorlarsa, kimsenin bunu yapmasına imkân yok.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM