Satış Tahmini Nedir?

Planports Ekibi 07.09.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 5907 kere okundu
SATIŞ TAHMİNİ NEDİR?

Satış tahmini, satış görevlisinin, ekibin veya şirketin haftalık, aylık, üç aylık veya yıllık olarak ne satacağını tahmin etmesidir. Yöneticiler, ekibinin kapanacağı işi tahmin etmek için satış tahminlerini kullanır. Yöneticiler, bölüm satışlarını tahmin etmek için takım tahminlerini kullanır.
Bu raporlar genellikle yönetim kurulu üyeleri ve / veya hissedarları ile birlikte şirket liderliği ile paylaşılmaktadır.
Satış Tahmini Neden Önemlidir?
Satış tahminleri, olası sorunları tespit etmenize izin verirken, bunları önlemek veya azaltmak için hala zaman vardır. Örneğin, ekibinizin kotanın %35'in altında bir eğilim gösterdiğini fark ederseniz, neler olup bittiğini ve rota düzeltmesini anlayabilirsiniz. Belki de rakibiniz agresif bir indirim kampanyası başlattı ya da yeni satış hesap planınız istemeden kötü davranışları teşvik ediyor.
Satış tahminleri, işe alım ve kaynak yönetiminden hedef belirleme ve bütçelemeye kadar çeşitli kararlar için de devreye girmiştir.
Satış tahminlerinizin fırsatlarda %26 artış öngördüğünü varsayalım. Talebi yerine getirdiğinizden emin olmak için işe alımlara başlamanız gerekir. Fırsatların azalması öngörülüyorsa, diğer yandan, işe alım çabalarınızı duraklatmak akıllıca olacaktır. Aynı zamanda, pazarlama harcamalarını artırmaya ve temsilcileriniz için araştırma eğitimi almaya yatırım yapmaya bakın.
Ayrıca, satış tahmini güçlü bir motivasyon aracıdır.
Örneğin, her hafta ekibinizin hedefine ulaşmak için yolda olup olmadığını görmek için üç aylık satış tahmininizi güncelleyebilirsiniz. Ayrıca, geride kalmayacağından emin olmak için performans planında bireysel satış temsilcileri için her gün bir tahmin oluşturabilirsiniz.
Satış tahminleri hakkında hatırlanması gereken en önemli noktalardan biri değerli olmak için mükemmel olmaları gerekmez. Satış tahminleriniz genellikle her zaman olmasa da sonuçlarınızdan biraz farklı olacaktır. Elbette, çılgınca yanlış sonuçlar sorunlu ancak temiz veriler kullanıyorsanız ve doğru yöntemi seçtiyseniz (alacağımız) satış tahmininiz hem büyümeyi planlamanıza hem de büyümenize yardımcı olacaktır.
Satış Tahmini İçin Gerekenler
Doğru satış tahmini aşağıdaki unsurları gerektirir;
Bireysel ve takım kotaları: Performansı ölçmek için objektif bir "başarı" tanımına ihtiyacınız vardır.
Belgelenmiş, yapılandırılmış bir satış süreci: Temsilcileriniz aynı aşamaları ve adımları tutarlı bir şekilde kullanmıyorsa, bir fırsatın kapanma olasılığını tahmin edemezsiniz.
Standart fırsat, potansiyel müşteri ve yakın tanımlamalar: Herkesin huniye giren ve çıkan potansiyel müşterileri ne zaman ve nasıl sayacağına karar vermesi gerekir.
CRM: Temsilciler, size kesin ve doğru tahminler yapabilmeniz için izleme olanaklarının bulunduğu bir veri tabanına ihtiyaç duyarlar.
Hesap Verebilirlik: Satış temsilcisi tahminlerini kaçırdığında, nedenini bulmak için takip ediyor musunuz? Aksi halde, öngörüleri ima ediyorsanız gerçeğe dayandırılmaya gerek yoktur.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM