Müşteri Hizmetleri Nasıl Geliştirilir?

Planports Ekibi 10.09.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 951 kere okundu
MÜŞTERİ HİZMETLERİ NASIL GELİŞTİRİLİR?

Büyüyen işletmeler için müşteri beklentileri aynı kalsa da, şirketlerin büyüklüğü arttıkça müşteri hizmetlerinin odağı da değişmektedir.
Kişiselleştirmeyi verimlilikle dengeleyin
Küçük şirketlerle müşteriler kişiselleştirilmiş müşteri hizmetleri beklemektedir. Hem çalışan hem de müşteri açısından hatırlanması gereken daha az insan var, bu yüzden güçlü ilişkiler kurmak daha kolay.
Büyüyen şirketler ile müşteriler, hizmetin daha az kişiselleştirilebileceğini, ancak şirketin daha fazla kaynağa sahip olduğu için daha verimli olduğunu anlıyorlar. Bu, müşteri hizmetleri sorunlarının hızlı bir şekilde ve müşteriye çok az masrafla çözülmesi gerektiği anlamına gelir. Örneğin, iadelerin daha büyük şirketler tarafından daha hızlı işlenmesini beklememizin nedeni budur.
Satışları tamamlamak için müşteri hizmetlerini kullanın
Harika işletmeler, müşteri hizmetlerinin maliyet merkezli olmadığını bilir. Bunun yerine, mükemmel müşteri hizmeti sunmak için ekstra mil gitmek kendi satış fırsatlarını yaratır. Örneğin, mükemmel hizmet sunan müşterilerin yeniden satın alma ve şirketinizde %17 daha fazla harcama yapma olasılığı daha yüksektir. Müşteriler sadece olumlu deneyimleri hatırlamakla kalmaz, hizmet temsilcileri aynı zamanda satış yapma ve çapraz satış yapma olanağına da sahiptir.
Mükemmel müşteri hizmetleri prosedür ve protokollerle ilgili değildir, müşterilerinizi nasıl hissettirdiğinizle ilgilidir. Bunu doğru yapın ve markanıza uzun süre sadık kalacaklarını göreceksiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM