Aktif Portföy Stratejisi Nedir?

Planports Ekibi 08.10.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 7237 kere okundu
AKTİF PORTFÖY STRATEJİSİ NEDİR?
Aktif bir portföyle, yatırımcılar sermayeyi düşük performans gösteren hisse senetlerinden uzaklaştırmaya çalışır. Her şeyden önce, amaç parayı potansiyel olarak daha yüksek performanslı menkul kıymetlere aktarmaktır.
Bunu, belirli sektörlere veya menkul kıymetlere aşırı ağırlık vererek temelde endeksten özel sektörlere daha fazla tahsis ederek yaparlar. Bu hedeflenen sektörlerin diğerlerinden daha iyi performans gösterdiğine inanıyorlar.
Portföy yöneticileri, gelecekteki faiz oranı hareketlerine dayanan aktif bir strateji kullanmamayı seçerler.
Temel olarak, bu portföy stratejisi diğerlerinden daha dinamiktir, çünkü yatırım kararları çok daha sık değişir. Piyasadaki verimsizliklerden en iyi şekilde yararlanmaya çalışılır. Ancak, aktif portföy stratejileri daha maliyetlidir.
Aktif yönetim sayesinde menkul kıymetlerin likidite derecesi portföy maliyetlerini artırabilir. Buna karşılık, pasif yönetim, portföy maliyetlerini en aza indiren ticaret eğilimlerini kullanır.
Bu, piyasada algılanan bir eğilimdir, yani hangi yöne (yukarı ya da aşağı) gittiğini gösterir.

Stok seçimi
Stok seçiminde iki ana aktif yönetim yaklaşımı türü vardır;

1). Yukarıdan aşağıya: Bu yaklaşım piyasayı analiz etmeyi ve ardından hangi endüstrilerin en iyi performansı göstereceğini öngörmeyi içerir. Odak şu anki ekonomik döngüdür.

2). Aşağıdan yukarıyaBu yaklaşım piyasa koşullarını ve eğilimlerini dikkate almaz. Yöneticiler, şirketin finansal performansının gücüne göre stokları seçerler. Ek olarak, üst yönetimin gelecek için ne planladığını analiz ederler.

Risk
Aktif yönetim yaklaşımlarının bir dezavantajı var. Aktif portföy yöneticilerinin piyasayı geçmesi çok nadirdir. Sonuç olarak, birçok yatırımcı basit bir endeksleme stratejisini tercih etmektedir.
Çoğu yatırımcı, ekonominin uzun vadede büyümesini sağlayan bir stratejiyi tercih eder.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM