Varlık Yönetimi Nedir?

Planports Ekibi 09.10.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 2288 kere okundu
VARLIK YÖNETİMİ NEDİR?

Varlık yönetimi, insanların varlıklarının yönetimini ifade eder. Bu terim ayrıca diğer kuruluşların veya şirketlerin yatırımları ile ilgilenmek için de geçerlidir. Varlıklar, maddi olmayan veya maddi olmayan duran varlıkları içerir.
Maddi olmayan varlıklar fikri mülkiyet, şerefiye, finansal varlıklar veya beşeri sermaye gibi dokunamadığımız şeylerdir. Maddi varlıklar ise, dokunabileceğimiz ve binaları, araziyi, bilgisayarı veya ofis ekipmanını içeren şeylerdir.
Diğer kişilerin varlıklarını yönetmekten sorumlu kişi bir varlık yöneticisi veya yatırım yöneticisidir. Varlık yöneticisi de bir firma olabilir. Amaçları, her şeyden önce müşterileri için mümkün olduğunca fazla kar elde etmektir.
Varlık yönetim firmaları, uzman portföy yöneticilerinin yanı sıra iç ve detaylı özsermaye araştırma çalışmalarına erişime sahiptir. Varlık yöneticileri, bu erişimin onlara kendi paralarından sorumlu yatırımcılar karşısında bir avantaj sağladığını iddia ediyor.
Başka bir deyişle, varlık yöneticileri yatırımlarını müşterilerinden daha fazla büyütmede daha iyi olduklarını iddia ediyorlar.
Muhasebe ve finansta, bir varlık sahip olabileceğimiz ekonomik değeri olan bir şeydir.
Varlık Yönetimi Enstitüsü, terim için aşağıdaki tanımlara sahiptir;
“Varlık Yönetimi bir kuruluşun varlıklardan değer elde etmek için koordine edilmiş bir faaliyettir. Örgütsel hedeflere ulaşmak için, istenen varlık performansına karşı maliyetlerin, fırsatların ve risklerin dengelenmesini içerir. ”
“Bu dengelemenin farklı zaman dilimlerinde dikkate alınması gerekebilir. Doğru kararları vermek ve değer sunumunu optimize etmek sanat ve bilimdir. ”
Varlık yöneticileri genellikle zengin insanlar, devlet serveti fonları, şirketler, hükümetler ve emeklilik fonları için çalışır.
Bu uzman kişiler veya firmalar ücret almaktadır. Çoğu durumda, ücret yönetilen fonların yüzdesidir. Ayrıca, riskten korunma fonu bölgesini ele geçirmeye başlasa da, bir miktar kâr alabilirler.
Piyasada pek çok varlık Yönetim Şirketi ve bunun yanında Vergi Hizmetleri konusunda yardım sağlayan firmalar vardır.
Varlık yönetimi çok büyük bir endüstridir
Forbes Personal Finance'e göre varlık yönetimi, 53 trilyon $ 'lık kolektif yönetim altında dev bir endüstridir.
Avustralya’daki Victoria Eyalet Hükümeti, varlık yönetiminin varlık ömrünün tamamı ile ilgili olduğunu söylüyor. Ek olarak, varlık ömrünün dört ana aşamasını kapsar, bunlar:
  1. Aktif yatırım konusunda bilgilendirilmiş ve uygulamalı karar verme.
  2. Uygun varlık alımı.
  3. Varlıkların korunması, iyileştirilmesi ve işletilmesi.
  4. Varlık tedavisinin faydalı ömürlerinin sonunda yönetilmesi.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM