Barter Nedir?

Planports Ekibi 11.11.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 921 kere okundu

BARTER NEDİR?

Barter, ürün ve hizmet karşılığında yine ürün ve hizmet alışverişidir. Takas sisteminde, insanlar işlemler için para kullanmazlar. 'Takas etme' fiili, diğer ürün ve hizmetler için mal ve hizmet alışverişinde bulunmak anlamına gelir.Takas yapmak, bir satıcının fiyatını düşürmesini sağlamak anlamına da gelebilir.Cambridge Sözlüğüne göre Barter;
“1. (Fiil) Malları para yerine başka şeylerle takas etmek. 2. (İsim) Mal takas etme yasası veya sistemi. 3. (Fiil) Tartışmak ve bir şeyin fiyatı hakkında bir anlaşmaya varmaktır. ”
Günümüzün gelişmiş ekonomilerinde, takas genellikle para sistemlerine paralel olarak çok sınırlı bir ölçüde bulunmaktadır.
Parasal bir kriz sırasında, bazı insanlar para kullanmak yerine mal alışverişinde bulunabilirler.
Örneğin, bir para birimi kararsız hale gelirse, bir çiftçi para yerine sıhhi tesisat işleri için süt ticareti yapmayı tercih edebilir.

Takas etimolojisi

Etimoloji, kelimelerin nereden geldiği, yani kökenleri üzerine yapılan bir çalışmadır. Ayrıca, kelimelerin anlamlarının nasıl geliştiğinin çalışmasını da içerir.Eski Fransız kelimesi “aldatmak, takas etmek, pazarlık etmek” anlamına gelen Barater kelimesinden geliyordu. 'Hile' ile 'ticaret' arasındaki bağlantı birçok farklı dilde mevcuttur. Bu durumda en bariz örneğidir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM