İthalat Nedir?

Planports Ekibi 12.11.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1094 kere okundu

İTHALAT NEDİR?

İthalat, ithalatçıların ülkeye getirdiği yabancı menşeli mal veya hizmetlerdir. Diyelim ki ABD'de yaşayan bir Amerikalısınız ve bir Japon arabası satın alıyorsunuz. Siz ve ülkeniz ithalatçısınız. Öte yandan, Japon otomobil fabrikası ve Japonya'nın kendisi ihracatçıdır.İthalatın tam tersi ihracat, yani yurt dışından gelen satış mallarıdır. İhracatın ithalattan daha büyük olması durumunda ticaret fazlası ortaya çıkar. ABD ve İngiltere'nin onlarca yıldır büyük ticaret açığı var. Öte yandan, Japonya, Çin ve Almanya muazzam ticaret fazlasıyla karşılaştılar. “İthalat bir ülkenin sakinleri tarafından satın alınan yabancı mal ve hizmetlerdir. Sakinleri vatandaşları, işletmeleri ve hükümeti içerir. ”

İthalat yurtdışından geliyor

Bir şey, nasıl geldiğinden bağımsız olarak, yurt dışından satış için geldiyse ithalattır. Posta, gemi, araba, kamyon, e-posta ile veya bir yolcunun çantasında olabilir.Bir ithalatçının nakit akışı sorunları varsa, bankasından ithalat kredisi isteyebilir. İthalat kredisi, ithalatçının ülkesindeki bir bankanın sağladığı kredi tesisidir.

Ülkeler neden ithalat yapıyor?

Bir ülkenin ithal etmesinin birçok nedeni vardır:

Serbest pazar

Bir milletin serbest piyasa ekonomisine inanması durumunda, yurt dışından mallar serbestçe akar. İthal edilen mallar yerli sağlayıcılarla rekabet eder. Aynısı hizmetler için de geçerlidir.Rekabet, fiyatları düşük tutmaya ve kaliteyi yükseltmeye yardımcı olur. İthalatçı ülkedeki tüketiciler de geniş bir ürün ve hizmet yelpazesinden yararlanırlar.

İşlenmemiş içerikler

Japonya gibi birçok ülke, yurtiçinde ve yurtdışında ürettikleri ve sattıkları ürünler için hammaddelere ihtiyaç duyuyor.Bu malları yapmak için hammadde ithal etmeleri gerekir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM