Başarılı Bir Ekip Oluşturma

Planports Ekibi 23.04.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 2068 kere okundu
BAŞARILI BİR EKİP OLUŞTURMA

Çoğu zaman işe alındığınızda veya liderlik rolüne terfi ettiğinizde, takım zaten mevcuttur. Mevcut ekibin bilgi, beceri ve yeteneklerine uyacak şekilde fikirlerinizi ve planlarınızı uyarlamanız gerekir.
Ama bazen kendi takımınızı yaratırsınız. Bu, insanları farklı bölümlerden çekerken veya yeni bir bölüm oluştururken özel projelerde olabilir.
1. Eldeki görevi açıkça tanımlayın
Göreviniz titiz ise, hangi becerileri bulmanız gerektiğini bilmek için zor bir zamanınız olacak. Büyük olasılıkla doğrudan girip, genel departmanınıza uyan genel becerilere sahip insanları işe almak isteyebilirsiniz. Yanlış insanlarla başlarsanız, pişman olacaksınız.
2. Projeyi tamamlamak için gereken becerileri belirleyin
Çalışanın sonuçları iletmesi ve üst yönetime ilerlemesi gerekecek mi? Elinizdeki konuyu derinlemesine düşünmeden açıklığa kavuşturamayacağınız becerileriniz var mı?
Örneğin, yeni bir yazılım sistemi uygulamak için bir ekip oluşturuyorsanız, açıkça sistem tasarımcılarına, programcılara ve proje yöneticilerine ihtiyacınız vardır. Ancak, gerçek ihtiyaçlarını net bir şekilde anlamak için son kullanıcılarla konuşabilecek bir kişiye de ihtiyacınız var. Uygulamanın teknik yönünü anlayan ve bunu teknik olmayan kişilere açıklayabilecek bir eğiticiye ihtiyacınız var.
Süper zeki ve bağımsız çalışanlara ihtiyacınız olduğunu biliyorsanız, bağımsız çalışanları bir araya getirebilecek birine de ihtiyacınız olduğunu bilirsiniz. Bu genellikle yönetici veya takım liderinin görevidir, ancak kendi sınırlarınızı bilmek takım oluşturma başarısı için kritik öneme sahiptir.
3. İnsanları tanımlayın
Bir iç ekip oluşturmak istiyorsanız, avantaj ve dezavantajlarınız vardır. Avantajları, seçtiğiniz insanları zaten tanıyor olmanız. Onların güçlü ve zayıf yönlerini biliyorsunuz. Teknik aktivitelerde kimin iyi olduğunu biliyorsunuz. Kimin yaratıcı olduğunu biliyorsunuz. Kimin sızlandığını biliyorsunuz. Bir kar fırtınasında buz küplerini kimin satabileceğini biliyorsunuz.
Dezavantajları, takımı mevcut personelinizle bir araya getirmeniz gerektiğidir, bu nedenle potansiyel takım üyelerinin zaten mevcut olan zayıf yönlerini düzeltemezsiniz. Birini başka bir grubun çalışanlarından çekme politikasıyla uğraşmak zorundasınız. Diğer bölümlerden en iyi insanları çok çalarsanız ilişkilere zarar verebileceğiniz gerçeğini görmezden gelemezsiniz.
4. İşe alımlarınızda dürüst olun
Sadece bu takımda çalışmanın erdemlerini düşünmeyin. Dürüstlükle zorlukları belirtmeniz gerekir. “Yeni bir yazılım sistemi uygulayacağız. Çok çalışacak ve uzun saatler kalacaksınız. Üst düzey yöneticilerden gerileme yaşayacağız ve takım için savaşacağım, ancak zor olacak. ”
Bu şekilde, personelin ne bekleyeceğini bilmelerine yardımcı olursunuz.
5. Takımı yönetmeyi unutmayın.
Takımınızı bir araya getirdikten sonra yönetmeniz gerekir. Büyük takımlar nadiren iyi bir lider olmadan iyi sonuçlar alamazlar. Ekibi uyumlu ve çalışkan kılmak için çalıştığınızdan emin olun. Onlara kendi istediğinden daha fazla soru sormayın. Tüm bunları yaparsanız, harika bir ekibiniz ve başarılı bir projeniz olacaktır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM