Yeni Müşteri Bulma Teknikleri

Planports Ekibi 22.04.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 5036 kere okundu


YENİ MÜŞTERİ BULMA TEKNİKLERİ

İşletmenin, kâr elde edebilmesi için satış yapacak müşterileri olması gerekir. Bazen şirketler harika hizmetlere veya ürünlere sahip olabilir, ancak doğru müşterileri bulamama yeteneklerinden dolayı başarısız olurlar. Telefon görüşmesinden diğer firmalarla işbirliğine kadar, şirketlerin müşterileri bulması ve elde tutmaları için çeşitli yollar vardır. Bu makalede, bu seçeneklerden bazıları incelenecektir.

Müşterileri Bulmak

Yeni ürünler piyasaya süren veya müşterileri değiştirmek isteyen şirketler, yeni müşteriler bulmak için çeşitli yöntemler denemek zorundadır. Ancak, şirketlerin çoğunluğu müşterileri bulmak için sınırlı bir bütçe ile çalışacaktır. Çok uluslu büyük şirketlerin yeni ürünler piyasaya sürmesi için multi milyon dolarlık reklam ve pazarlama bütçeleri olabilir. Bu, çeşitli çevrimiçi ve çevrimdışı reklamlar satın alabilecekleri, trafik oluşturmak için promosyonlar düzenleyebilecekleri ve markalarının görünürlüğünü ve farkındalığını artırmak için çoklu ortam halkla ilişkiler kampanyası başlatabilecekleri anlamına geliyor.
Bununla birlikte, bordro yapmak için birkaç müşteri bulması gereken yeni bir ürüne sahip olan küçük firma için, müşteri bulma bütçesi son derece sınırlı olacak ve ürünlerinin farkına varmanın yaratıcı yollarının olması gerekecektir.

Satış Adayları Yaratmak

Bir şirketin ilk müşterilerini bulmasının veya daha fazla müşteri bulmasının çeşitli yolları vardır. Tek kişilik bir işletme veya özel satış uzmanları olan orta ölçekli bir işletme iseniz, aynı yöntemler geçerlidir.
  • Telefon görüşmesi: Bu, satış fonksiyonunda herhangi birinin en sevdiği yöntemdir. Bu, bir satış görevlisinin veya işletme sahibinin potansiyel bir müşteriyi aradığı ve beklemeden onlara bir satış perdesi verdiği yerdir. Bu tür bir yöntemin başarısı, potansiyel müşterilerin listesine bağlıdır. Birçok şirket, satın alınabilecek belirli tüketici veya işletme türlerinin listesini sunar. Listeler; yer, işletme türü, yıllık gelir, işletme büyüklüğü veya yüzlerce parametreden biri gibi belirli parametreleri seçerek oluşturulur. Liste ne kadar belirgin olursa, bu listedeki bir kişinin tüm satış alanını dinleme şansı o kadar iyidir. Bu bir satış değil, bir kurşundur aslında.
  • Ağ kurma: Telefon aramasının bir adım ötesi, bir işletme sahibinin bağlı olduğu insanlardan olası potansiyel müşteriler bulmaktır. Bu, yerel bir ticaret odası, ticari fuarlar, ticari organizasyonlar, önceki işverenler, satıcılar veya bazı bağlantıların olduğu birçok kişi ve kuruluş aracılığıyla olabilir. Tabii ki bugün internette LinkedIn, Facebook ve Twitter gibi siteler aracılığıyla birçok seçenek mevcut. Bu sitelerdeki potansiyel müşterilerle doğrudan etkileşimde bulunmak ve potansiyel müşteriler oluşturmak mümkündür.
  • İşbirliği: Diğer işletmelerle çalışmak daha iyi sonuçlar verebilir. Doğrudan sizinle rekabet etmeyen ancak benzer müşteri türlerini arayan başka bir şirketle birlikte çalışarak, bir işbirliği daha fazla satış olanağı sağlayabilir. Örneğin, bisiklet sepeti üreticisi iseniz, o zaman yeni bir bisiklet üreticisi ile işbirliği yapmak her iki şirketin de yeni müşteriler bulmalarına yardımcı olabilir.
  • Reklamcılık: Araştırmalar, şirketlerin satış gelirlerinin yüzde üç ila beşini reklamlara harcayacaklarını göstermiştir. Bu, satış geliri olmayan yeni işletmeler için zordur, ancak hedefli reklamlar, mal satışları yol açabilir. Yeni veya küçük işletmeler için anahtar, her reklam dolarını maksimum potansiyelinde kullanmaktır. Çok uluslu şirketlerin reklamlara harcayacakları milyonlarca şirket var, ancak 5000 dolarlık bir reklam bütçesine sahip bir şirketin, her bir doların harcandığı yerde çok belirgin olması gerekiyor. Küçük şirketlerin hedef kitlelere ulaşmada hangi reklam türlerinin en etkili olacağını belirlemeleri yerinde olur. Hedef kitlenizin esas olarak 60 yaşın üstünde olduğunu biliyorsanız, çevrimiçi reklamcılık akıllıca olmaz ve yazılı ya da radyo kampanyası daha iyi bir getiri sunabilir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM