Pazarlama Trendleri

Planports Ekibi 24.04.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1396 kere okundu

PAZARLAMA TRENDLERİ

Pazarlama gelişmeye devam ediyor ve her yıl yeni pazarlama strateji türleriyle tanışıyoruz. Tüketiciler ve satın alma davranışları değiştikçe, onlara ulaşmak ve önlerine çıkmak için yaptıklarımızı da değiştirmeliyiz.
Bir işletme olarak, pazarlama stratejisinin sizin ve işiniz için nasıl işe yarayacağını belirlemek üzere nasıl değiştiğini anlamak son derece önemlidir.
Yeni ortaya çıkan pazarlama eğilimleri dağıtım türlerine, artan teknoloji kanallarına, içerik yaratmaya ve genel tüketici davranışındaki değişikliklere odaklanmaktadır. Çoklu dokunma noktaları oluşturarak entegrasyon potansiyel müşterilere ve müşterilere ulaşmak için hayati öneme sahip olacaktır. Tutarlı kalan bir şey, güvenlerini ve tekrar satın alımlarını kazanmak için potansiyel müşterilerle ve müşterilerle ilişkiler kurma ihtiyacımızdır.
Video Pazarlama
Video pazarlama, markalı içerik alanlarında, özellikle bir web sitesinin ana sayfasındaki videolar ve kullanıcıların ilgisini çeken satış sayfalarında büyümeye devam edecektir. Bu nedenle, canlı yayın ivme kazanmaya devam edecektir. Kitlenizi çekecek içeriğe odaklanın. Küçük işletmeler genellikle “Nasıl Yapılır” dersleri, hikaye anlatımı, referanslar ve gösteriler gibi soru ve cevap videolarında başarı bulur.
Veri Odaklı Pazarlama
Pazarlamacılar olarak, web sitesi analizleri, sosyal katılım ölçütleri, e-posta ölçütleri ve daha fazlası var. Küçük işletmeler daha az kullanıyor olabilir, ancak atfetme ve her kanalın iş hedeflerimizi nasıl etkilediğini gösterme konusunda hala güçlü bir ihtiyaç var.
Veriler, A / B testlerinde, iş kararlarınıza (kişiselleştirilmiş pazarlama fırsatları gibi) rehberlik etmek, yeni fırsatları keşfetmek, temas noktası fırsatlarını belirlemek ve müşteri hizmetlerini geliştirmek için kullanılabilir.
E-posta pazarlama
E-posta pazarlamanın olduğunu ve artık geçerli bir pazarlama kanalı olmadığını düşünmek kolaydır. Sosyal medya ve diğer iz bırakıcı pazarlama kanallarının yükselişi, e-posta pazarlamasını arka yakıcıya iterken, e-posta pazarlaması zeminini korumayı sürdürdü ve potansiyel müşterilere ve müşterilere ulaşırken oldukça etkili ve basit olduğunu kanıtladı.
İleride, e-posta pazarlamasının tüketici davranışını kullanarak karmaşık bir araç olarak kullanıldığını ve gönderilen e-posta mesajlarını kişiselleştirmek için tetikleyicileri göreceğiz.
Kişiselleştirilmiş Pazarlama
Tüketiciler artık genel mesajı istemiyor. Kanıt mı lazım? Amazon'un kişiselleştirilmiş pazarlamayı nasıl kullandığına ve çevrimiçi davranışınız söz konusu olduğunda Google'ı nasıl kullandığına bakın. Davranışınız, çevrimiçi seyahatiniz boyunca gösterileni etkiler.
Kişiselleştirme, müşteri sadakati yaratabilir ve bir tüketicinin satın alma şansını artırabilir. Ulaşmaya çalıştığınız kitleye özgü içerik yaratmaya çalışın. Bir tüketici doğrudan onlarla konuşuyormuş gibi hissettiğinde, ilişkiler oluşturulur. Tüketicilerinizle bağlantı kurmanız gereken içeriği tanımlamak için verileri kullanabilirsiniz. Bu verileri, e-ticaret çabalarınızda, web sitenizdeki davranışlarına göre ürün ve hizmetler önererek de kullanabilirsiniz.
Sosyal Medya Katılımı Pazarlama
Sosyal medya, katılım konusunda daha fazla olacaktır. Sosyal medya platformları algoritmalarını ve hangi içeriği göstereceklerini belirleme yöntemlerini değiştirdi. Bir sosyal medya postası platform kullanıcılarının ilgisini çekmiyorsa, daha az gösterilecek ve hedeflediğiniz kişilerin önüne geçmeyi zorlaştıracaktır.
Etkileyici Pazarlama
Etkileyici pazarlama, en iyi pazarlama trendlerinden biri olacaktır. Daha büyük şirketler etkileyici stratejiler yaratmaktadır, ancak bu, küçük işletmelerin soğukta bırakılması gerektiği anlamına gelmez. Küçük bir işletme olarak, sektörünüzdeki etkileyicilerle ilişki kurmaya ve güven duymaya çalışan gerçek bir strateji oluşturma avantajına sahipsiniz. Bir mikro-etkileyici strateji ile başlayın, mükemmelleştirin ve daha geniş bir ağ oluşturun.
Amaçlı Pazarlama
Amacınızı markanızın arkasında açıklamak çok önemlidir. Bunu yaparak, tüketicilerin istedikleri ve tanımlayabilecekleri bir hikaye yaratacaksınız. Yaptığınız şeyin arkasındaki “neden” olan amaç odaklı pazarlama, kendinizi rakiplerinizden ayırmanın bir yoludur.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM