Başarılı Bir Girişimin Sırrı

Planports Ekibi 01.12.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1791 kere okundu


BAŞARILI BİR GİRİŞİMİN SIRRI

Bir işletmeye başlamak şu an olduğundan daha kolay olmamıştı. Asıl sorunda burada ortaya çıkıyor zaten.
25 yıl önce tüm işletmelerin bir telefonu vardı. Kimse kim olduğunuzu veya neyi sattığınızı bilmiyorsa, insanları aramalı ve onları dinlemeye ikna etmeliydiniz. Bugün, herkes bir iş kurabilir ve dünyadaki hemen hemen her ülkeyle ticarete başlayabilir.
Ama oldukça büyük bir engel de var: Yapılan iş kolaysa talebi de o kadar artar. Bir işi organize etmenin ve yönetmenin karmaşık olduğunu zaten biliyoruz. Ancak alıcıları, satın alma kararı verecekleri noktaya kadar etkilemek ve çekmek, her zamankinden daha zor hale geliyor. Elbette bunu başarabilmek için, sistemler ve süreçler hayati önem taşıyor. Gelin bunları birlikte inceleleyim.

Sizden Satın Almadan Önce Size Güvenmeleri Gerekir
Anlaşılacağı gibi, satış rakamları öngörülen hedefleri karşılayamadığında pek çok küçük işletme sahibi benliğini yitiriyor. Ürün ya da hizmetin olabileceği en iyi şey olup olmadığı ya da kendi alanında en iyisi olmasının önemi yoktur. Bu özellik harika, fiyatlandırma rekabetçi ve mevcut müşteriler mutlu. Ama öyle görünüyor ki, ne yaparlarsa yapsınlar, onların hayal ettikleri gibi satmıyorlar. Peki yanlış olan ne?
Her gün yukarıdaki açıklamaya uyan kişilerden telefon alırız. Uygulama geliştirmeye veya şaşırtıcı görünen web sitelerine küçük bir servet harcayan girişimler… En son teknoloji ürüne, pazarlama otomasyon yazılımlarına, video tanıtımlarına veya reklam kampanyalarına binlerce yatırım yapmış insanlarla konuştuk, ancak çok az getiri gördük. Satışlar, olması gereken seviyeye gelmiyor.
Genellikle, herhangi bir işletme için satış performansının düşmesine neden olan çok sayıda sebep vardır. Ancak, algılanan müşteri güveninin eksikliğine kaç kişinin dayanabileceği şaşırtıcıdır. Güven duygusu etkili bir şekilde iletilmiyor ya da şirketler, yanlışlıkla olumsuz bir güven etkisi yaratan bir şekilde iletişim kuruyor.

Güven Yeni Satış Para Birimi Oldu
Gelir projeksiyonları, nakit akış çizelgeleri ve kar tahminleri iyi ve daha da iyi olmalı. Ancak, herhangi bir miktardaki herhangi bir şeyi satabilmeniz için, her müşteriye dönük pazarlama temas noktasının güvenli, konforlu ve güvenilir bir müşteri ortamının yaratılmasına katkıda bulunmasını temin etmeniz gerekir.
Fakat güven inşa etmek ve taşımak kolay değildir. Güvenliğini varlığıyla gösteren belirli bir somut nesne, süreç veya sistem yoktur. Var olsaydı, hepimiz yapardık.
Hepimiz güvenilir bir işin neye benzediğini biliyoruz. Ama nasıl tanımlarız? Güven, çeşitli girdilerin bir sonucu olarak ortaya çıkan, maddi olmayan bir miktardır. İş açısından bakıldığında, bir örgütün dürüstlüğü, adaleti veya yetkinliğine dair bir dizi inançtan kaynaklanan öznel son durum olarak güveni belirleyebiliriz.
Bir işletmenin güvenilirliğini belirlemeye yardımcı olacak şekilde değerlendirilmesinde birçok faktör vardır. Örneğin markayı ele alalım. Görsel kimlik alıştırmaları, ruh hali tahtaları veya renk paletleri gibi gizemli pazarlama metotlarından bahsetmiyorum. “En temelde, markalaşma müşterilerinizin sizi nasıl algıladığıdır.“ İş algılarını ve satılan her şeyi etkileyen doğrudan ve dolaylı ipuçları temelde yatar.
Ortak bir markalaşma hatası örneği; Kendinizi tüm insanlara her şey olarak sunmak . İşletmeyi mümkün olan en geniş müşteri tabanına konumlandırmak, jenerik bir tedarikçi izlenimi verir. Aksine, belirli bir niş hedeflemek, bir uzman izlenimi vererek güvenin artmasına yardımcı olabilir.

Özen Gösterin
Bir akşam yemeği partisi düzenlemeden önce, evinizin iyi bir şekilde olduğundan emin misiniz? Misafir odası oturma odası harika, ancak buzdolabınızda veya mutfağınızda geçtiğimiz hafta sonu yemeğinin kokusu varsa misafirleri davet etmemelisiniz. Pazarlama için de aynı şey geçerlidir. Gerekli özenin gösterildiğinden emin olun. Satış bilgilerinizin, ürününüzün veya hizmetinizin algılanan müşteri sorununu nasıl çözdüğü konusunda uygun, alakalı ve yazılı olduğundan emin olun.
Sitenizin harika göründüğünden emin olun, ne söylemeniz gerektiğini söyleyin ve yakın zamanda güncelleyin. Temel bilgilerin orada olduğundan emin olun. İletişim bilgileri, örneğin cep telefonu numaranızı listelemekten daha fazlası anlamına gelir. Tüm bağlantılarınızın gereken yere gittiğinden emin olun. İnsanlara size güvenme şansı verin 10.00'da bir arama yapacağınızı söylerseniz, saat 10.30'da arama yapmayın. Fiyatlandırma konusunda dürüst ve açık olun. Teslimat, vergiler, kurulum veya eğitim dahil mi? Şüpheniz varsa, vaat etmeyin.

Güven Oluşturma Ortak Bir Duygudur
Güven, ölçülmesi zor, edinmesi zor, sahip olunması gereken, ancak kaybetmesi kolay olan niteliklerden biridir. Ama iş değerinizin etrafında bir güven ortamı yaratmak, bir müşterinin satın alma deneyimi için şarttır.

İyi haber şu ki, büyük bir güven duygusunu aşılamak için müşteriye dönük pazarlama alanında en iyi yöntemlerin uygulanması çok da zor değildir... Kendi yöntemlerinizi belirleyin ve uygulamaya başlayın.

Sizlerde kendi yöntemlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM