Müşterinin Gözüyle Ürün ve Hizmetlerinize Bakmayı Deneyin

Planports Ekibi 03.12.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1540 kere okundu



MÜŞTERİNİN GÖZÜYLE ÜRÜN VE HİZMETLERİNİZE BAKMAYI DENEYİN

Müşteriler ürün veya hizmet satın almazlar. Müşteriler, istenen bir sonuca ulaşmak için sahip oldukları belirli bir soruna çözüm satın alırlar. Sadece o anda sahip oldukları problemi önemserler. Satın alma sebepleri sadece bu problemi ortadan kaldırmaktır.
Müşteriler sizi ya da şirketinizi umursamazlar. Bu yanılsama altında kalmayı ne kadar çabuk bırakırsanız, pazarlamanızın bir geri dönüş getirme şansı o kadar iyi olur.

Müşteri Değer Farkını Anlamak
Buradaki zorluk, müşterinizin şu anda bulunduğu ve satın alındıktan sonra nerede olmayı planladığı arasındaki farkı anlamaktır.

Neden satın almak istiyorlar?
Satın almaya iten şey ne?
Satın aldıkları ödül nedir?

Sorun Satış, Ürün Değil
Hiç kimse aslında elektrikli süpürge almak istemiyor.
Onlar gürültülü, yer kaplar ve onları boşaltmanız gerektiğinde sizi tozla kaplarlar. Kimse onları arzu nesnesi olarak düşünmez. Eh, çoğu zaman, yani herhangi bir oranda…
Elektrikli süpürge satın almanızın sebebi, elektrikli süpürge almak istemeniz değildir. Elektrikli süpürge almanızın sebebi, kirli bir evin olmasını istememenizdir. Sorunu çözmenin tek yolu (her hafta temizlik hizmeti için yeterince varlıklı değilseniz) bir elektrikli süpürge satın almaktır. Evinizi temizlemek için elektrikli süpürgeyi kullanın ve sahip olduğunuz problemi (kirli bir ev) giderin. Mutlu günler.
Aynısı, bahsetmekte olduğunuz ürün veya hizmet için de geçerlidir. Bu durumda, müşteriler “problemlerini çözmek” için bir şeyler satın almayı düşündüklerinden, ürün/hizmetinizden ziyade, sorunla ilgili satış yapmak daha mantıklıdır.

Müşterinin Sorununa Çözüm Sağlamak
Yani bir elektrikli süpürge satmak yerine, tozlu bir ev ya da daireye çözüm satıyorsunuz. Zaman ayırın ve müşterilerinize daha yakın olmak için çaba sarf edin. Onları neyin etkilediğini bilin. Ne sattığınızı değil, ne satın aldıklarını düşündüklerini anlayın. Ürün veya hizmetinizi müşteri sorununa göre çerçevelendirin. Çamaşır makinenizin 10.000 dev/dak. Dönüş döngüsüne sahip olması müşterinin umurunda değildir. Giysilerinin daha kuru olmasını önemsiyorlar. Özellikler anlatılır, fayda satar.
Dünyayı sadece müşterinizin bakış açısıyla görebildiğinizde, ürün veya hizmetinizi doğru bir şekilde konumlandırabilir, iletebilir ve teslim edebilirsiniz. Daha sonra şirketinizin satış süreçlerini müşterilerinizin satın alma süreçleriyle hizalayabilirsiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM