Başarılı Bir Pazarlama Kampanyası Nasıl Oluşturulur?

Planports Ekibi 03.12.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1605 kere okundu


BAŞARILI BİR PAZARLAMA KAMPANYASI NASIL OLUŞTURULUR?

Başarılı bir pazarlama kampanyası yürütmek için aşağıdaki sekiz adımı izleyin. Bu tavsiyelerin işe yaradığını kısa sürede fark edeceksiniz.

1) Pazarlama Kampanyanızın Pazarlama Planınıza Uygunluğunu Değerlendirin
Bir pazarlama kampanyası yapmadan önce, işletmeniz için bir pazarlama planınız olur. Eğer pazarlama planı yaparsanız size süreç boyunca yol gösterecektir.
Pazarlama planı sizin için ön hazırlık olacaktır. Ürün veya hizmetlerinizde hedef pazarınızı ilginç hale getirmek için pazarlama hedeflerinizin ve stratejilerinizin tam resmini sağlar. Diğer yandan, pazarlama kampanyası, pazarlama planınızın küçük bir parçasıdır, belirli bir hedefe ulaşmak için tasarlanmış bir pazarlama eylemidir.
Pazarlama kampanyanızın genel planınıza nasıl uyduğunu öğrendiğinizde, hedef pazarınızın kim olduğunu ve onlarla en iyi nasıl iletişim kurabileceğinizi bilirsiniz.

2) Pazarlama Kampanyanızın Hedefini ve Parametrelerini Belirleyin
Kampanyanızın ne elde etmesini istiyorsunuz? Amaç bu. Mümkün olduğunca spesifik olmak istiyorsunuz. Sadece "Daha fazla satış istiyorum" değil, ne kadar ürün ve hizmet var?
Parametreleri pazarlama hedefinin detayları olarak düşünebilirsiniz. Zaman, pazarlama kampanyalarının zaman içinde etkinliğini yitirmesi nedeniyle en yaygın parametredir.
Ortak bir pazarlama kampanyası hedef formülü şunları içermelidir: ne elde edilecek, pazarlama kampanyası ne kadar sürecek?
Örneğin, yüz güzellik markalarının satışı üç ayda% 50 artacak veya seyahat hizmetlerinin satışı önümüzdeki sekiz hafta içinde% 15 artacak.

3) Başarıyı Nasıl Ölçeceksiniz?
Hangi metrikleri kullanacaksınız? Pazarlama kampanyanızın başarılı olup olmadığını nasıl anlayacaksınız? Açıkçası, "Yüz güzellik markalarının satışları üç ayda% 50 artacak" gibi bir pazarlama hedefiniz varsa, pazarlama kampanyanızın başarısını ölçmek için kullanacağınız metrik, üç ay boyunca yapılan satış sayısıdır. Ancak, pazarlama hedefiniz pazarlama bilinirliğini yükseltmek ise satışların sayısı uygun bir metrik olmayabilir .
Seçtiğiniz metrik için bir taban çizgisi oluşturmayı veya not almayı unutmayın; ilerlemenizi ölçmek için ona ihtiyacınız olacak.

4) Pazarlama Kampanya Bütçenizi Belirleyin
Kampanyanızda ne kadar para harcayacağınız, seçtiğiniz pazarlama stratejilerini büyük ölçüde etkileyecektir. Bu nedenle, önce pazarlama bütçesini ayarlamanız gerekir. İşletmeniz için ücretsiz reklamcılık ve tanıtım stratejilerine güvenmeyin. Bu, küçük işletme sahiplerinin yaptığı en büyük hatalardan biridir. Bu, tüm serbest pazarlama stratejilerinin kötü olduğu anlamına gelmez.
Her zaman önce düşünün; Bu, müşterime ulaşmanın en iyi / en etkili / en ikna edici yolu mu? Bu yollar genellikle paraya mal olur, bu yüzden pazarlama kampanyanıza para harcamak için kendinizden vazgeçin. Çok fazla zaman harcamak zorunda değilsiniz ama biraz harcamanız gerek.

5) Müşterilerle İletişim Kurmak için Pazarlama Stratejilerinizi Seçin
Hangi iletişim kanallarını kullanacaksınız? E-posta? Tıklama başına ödeme çevrimiçi reklamcılığı mı? Bazı iletişim kanallarının hedef pazarınıza diğerlerinden daha uygun olacağını unutmayın. Örneğin, hedef kitleniz radyoyu düzenli olarak dinlemezse radyo reklamları hazırlamak tam bir para kaybı olabilir.
Onlara ulaşmak için kanallar seçerken hedef pazarın alışkanlıklarını düşünün. Zamanlarını nerede geçiriyorlar? Ürünleriniz veya hizmetlerinizle ilgili bilgileri görmenin veya duymanın en olası olduğu yerler nelerdir? Dergide mi? Otobüste mi? Akıllı telefonlarında mı?

6) Bir Zaman Çizelgesi ve Eylem Planı Oluşturun
Tam olarak ne yapacağınızı ve ne zaman yazacağınızı belirleyin. Ayrıntılı olmak zorunda değil ama yazmak, pazarlama kampanyanızın başarısını değerlendirmeye gittiğinizde takip ettiğiniz şansı büyük ölçüde artıracak ve size kayıt verebilecek.
Örneğin, çoğundan daha rahat olacak şekilde tasarlanmış bisiklet koltukları sattığınızı varsayalım. Aşağıdaki gibi bir kampanya planına sahip olabilirsiniz:
  • Eylül ayında yerel bir bisiklet yarışına sponsor olun
  • İlk kez sponsor olduğunuzda basın bülteninizi gönderin (bunu kendiniz yaparsanız ücretsiz)
  • Ağustos sonunda başka bir yarış öncesi gönder
  • Yerel gazeteye, Haziran ayında bir, Temmuz ayında bir, iki ağustosta ve eylül ayında bir dizi reklam yayınlayın
  • Facebook sayfanızda sponsorlu bilgiler yer alsın
Artık bu, sahip olabileceğiniz kadar basit bir pazarlama kampanyasıdır. Sonuç elde edilirse basit olur. Bu aynı zamanda bir pazarlama kampanyasının cazip olmasının kolay olacağını gösteren harika bir örnektir.

7) Yap
Reklam metninizi yazınız. Randevularınızı ayarlayın. Reklamlarınızı yerleştirin. Çevrimiçi pazarlama kampanyanızın yüzü olarak birini arayın ve bunlara yaklaşın. Kampanyanız hangi eylemleri içerir, yürütür bunu etkinleştirin. Eylem planı zaman çizelgenize geri dönün ve öğeleri tamamladığınız tarihte yazarak öğeleri işaretleyin. Sizi organize edecek ve bu duyguyu seveceksiniz.

8) Sonuçlarınızı Ölçün
Kampanya bittiğinde, ne kadar başarılı olduğunu görmenin zamanı geldi. Geri pazarlama hedefinizi ölçmek kampanyanın başarısını belirlemek  önemlidir.

En İyi Pazarlama Kampanyası
Herhangi bir pazarlama kampanyası hiç olmamasından iyidir ancak en iyi pazarlama kampanyası, istediğiniz sonuçları alan ve bazı planlama ve koordineli bir çaba gerektiren bir kampanyadır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM