E-ticaretin Önemi

Planports Ekibi 30.11.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1303 kere okundu



E-TİCARETİN ÖNEMİ

E-ticaretin işletmeler ve müşteriler için aşağıdaki avantajlarını okuduğunuzda, e-ticaretin küresel bir perakendecilik işi olduğunu hissedeceksiniz.

Coğrafi Sınırları Aşmak
Fiziksel bir mağazanız varsa, hizmet verebileceğiniz coğrafi alanla sınırlıdır. Bir e-ticaret sitesiyle, tüm dünya oyun alanınız haline gelir. Ek olarak mobil cihazlarda e-ticaretin ortaya çıkması, coğrafyanın her sınırlamasını çözmüştür.

Arama Motoru Görünürlüğü ile Yeni Müşteriler Kazanın
Fiziksel perakendecilik, markalaşma ve ilişkiler tarafından yönlendirilir. Çevrimiçi satış da ise markalaşma ve ilişkilere ek olarak arama motorlarından gelen trafik kritik öneme sahiptir. Müşterilerin arama motoru sonuçlarındaki bir bağlantıyı takip etmeleri ve daha önce hiç duymadıkları bir e-ticaret sitesine başvurmaları alışılmadık bir durum değildir. Bu ek trafik kaynağı, bu hususu göz ardı etmiş bazı e-ticaret işletmelerinin de devrilmesine neden olmuştur.

Düşük Maliyetler
E-ticaretin en somut artılarından biri düşürülmüş maliyettir. Bu maliyet avantajı, müşterilere indirimli fiyatlar sunmak için kullanılabilir. E-ticaret ile maliyetlerin azaltılabileceği bazı yollar şunlardır;

  • Reklam ve Pazarlama: Organik arama motoru trafiği, tıklama başına ödeme ve sosyal medya trafiği, uygun maliyetli olabilecek reklam kanallarından bazılarıdır.
  • Personel: Ödeme, faturalandırma, stok yönetimi ve diğer operasyonel süreçlerin otomasyonu, bir e-ticaret kurulumu için gereken çalışan sayısını azaltır. Daha az personelle daha büyük hacimli ticaret yapabilmenize olanak sağlar.
  • Emlak: Bir e-ticaret satıcısı belirgin bir fiziksel yere ihtiyaç duymaz.
 Ürünü Daha Hızlı Bul
Bir e-ticaret web sitesinde, müşteriler sezgisel gezinmeyi tıklayabilir veya ürün aramasını derhal daraltmak için bir arama kutusu kullanabilir. Bazı web siteleri, tekrar satın almayı kolaylaştırmak için müşteri tercihlerini ve alışveriş listelerini hatırlar.

Seyahat Süresi ve Maliyeti Ortadan Kaldır
Müşterilerin tercih ettikleri fiziksel mağazalarına ulaşmak için uzun mesafeler kat etmesi olağandışı bir durum değildir. E-ticaret, yalnızca birkaç fare tıklamasıyla aynı mağazayı sanal olarak ziyaret etmelerini sağlar.

Karşılaştırma Alışverişi Sağlayın
E-ticaret, karşılaştırmalı alışverişi kolaylaştırır. Müşterilerin birden fazla e-ticaret mağazasına göz atmasına ve en iyi fiyatları bulmasına olanak tanıyan çeşitli çevrimiçi hizmetler vardır.

Fırsatları, Pazarlıklarını, Kuponları ve Grup Satın Alma İşlemlerini Etkinleştirin
Anlaşmalar, pazarlıklar, kuponlar ve grup satın alma işlemleri kolayca uygulunabildiğinden, iyi bir kampanyanız varsa müşterileriniz için online alışveriş çok daha kullanışlı hale gelir. Günümüzde alış veriş alışkanlığı ölçümlerine bakıldığında, e-ticaret hacminin her geçen gün arttığı raporlanmaktadır.

Bol Bilgi Sağlayın
Bir fiziksel mağazada görüntülenebilecek bilgi miktarında sınırlamalar vardır. Çalışanları, ürün hatları boyunca bilgi isteyen müşterilere cevap vermek için donatmak zordur. E-ticaret siteleri, müşterilere kolayca ulaşabilecekleri ek bilgiler sağlayabilir. Bu bilgilerin çoğu satıcılar tarafından sağlanır ve oluşturmak veya sürdürmek için herhangi bir şeye mal olmaz.

Hedefli İletişim Oluşturma
Bir müşterinin kayıt formunda sağladığı bilgileri kullanarak ve müşterinin bilgisayarına çerez yerleştirerek, bir e-ticaret tüccarı müşterileri hakkında birçok bilgiye erişebilir. Sırayla, ilgili mesajları iletmek için kullanılabilir. Örnek: Amazon.com'da belirli bir ürünü arıyorsanız, diğer benzer ürünlerin otomatik olarak listelenmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca, Amazon.com ayrıca ilgili ürünler hakkında size e-posta gönderebilir.

Her Zaman Açık Kalsın
E-ticaret siteleri sürekli olarak çalışabilir. Satıcının bakış açısı, aldıkları siparişlerin sayısını artırır. Müşterinin bakış açısından, bir "her zaman açık" mağaza daha uygundur.

Niş Ürünleri için Pazarlar Yaratın
Niş ürünlerin alıcıları ve satıcıları, fiziksel dünyada birbirlerini bulmakta zorlanabilirler. Çevrimiçi olarak, yalnızca bir arama motorundan ürünlere kolayca ulaşılabilir. Bir örnek, eski parçaların satın alınması olabilir. Atıl yedek parçaları veya eski ekipmanları çöpe atmak yerine, bu tür parçaları çevrimiçi olarak kolayca bulabiliyoruz.

Gelişen ve hızla değişen Dünya'ya uyum sağlamak ve oyun dışı kalmamak için e-ticaret konusunda kendimizi geliştirmeli ve global oyunda yerimizi hızla almalıyız. Umarım bu makale sizler için faydalı olmuştur.

Yorum ve geri dönüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM