Başarılı Bir Tanıtım Nasıl Oluşturulur?

Planports Ekibi 06.08.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1061 kere okundu
BAŞARILI BİR TANITIM NASIL OLUŞTURULUR?

1. İlk cümlenizi kısa tutun
Çoğu zaman, yazarlar giriş yaptıkları strese o kadar kapılıyorlar ki, uzun, bozuk cümlelerle ortaya çıkıyorlar. Uzun, bozuk cümlelerin sorunu, okuyucuların çok çalışmasını sağlar. Okuyucular makalenizi anlamak için çok çalışmak istemiyor özellikle de başlangıçta. Girişinize ısırık büyüklüğünde bir veya iki cümle ile önderlik edin.
2. Sıradışı bir şey söyleyin
Muhtemelen "kanca oluşturma" ve "okuyucunun dikkatini çek" gibi tavsiyeler duymuşsunuzdur. Ama ne tür şeyler aslında birinin dikkatini çeker? Aslında birçok şey düşünebilirim, ama muhtemelen bir giriş için uygun olmazlardı.
Bu sık sık tekrarlanan ifadelerin kaynattığı şey şudur: olağandışı bir şey söyle. Hatta beklenmedik bir şey. İlk cümleniz, insanların bir sonrakini okumak istemesini sağlayacak kadar garipse, o zaman iyi bir iş çıkardınız. Sıkıcı veya beklenen bir şeyle başlarsanız, potansiyel okuyucuları kaybedebilirsiniz.
3. Başlığı tekrar etmeyin
Okuyucunun başlığı zaten okuduğunu varsayalım. Tekrar yazmana gerek yok. Bunun yerine, bu başlığı pekiştirme ve makalenin geri kalan kısmı için sahne hazırlama şansınızdan yararlanın.
4. Sunumu kısa tutun
Bir girişin ne kadar sürmesi gerektiğine dair kesin bir cevap yoktur. Ancak, Slate çalışmasının bize söylediği gibi, okuyucuların kısa dikkat süreleri var. Makalenin etini almakta sabırsızlar. Okuyucularınız bilgi arıyor, bu yüzden makalenizin derinliklerine gömmeyin.
5. “Siz” kelimesini en az bir kere kullanın
“Siz” kelimesi güçlü bir kelimedir. Bu, yazar, ile yazı yazarken okuyucuya onları anlatır. Onlarla empati kurar, onları önemsersin ve parçanın onlarla birleşmesini istersin. Okuyucunuzla çok önemli bir bağlantı kuran basit bir numaradır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM