Satış Engelleri Nasıl Ortadan Kaldırılır?

Planports Ekibi 07.08.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1075 kere okundu

SATIŞ ENGELLERİ NASIL ORTADAN KALDIRILIR?


1. Satış verimliliğini artırın

Size satış ekibinizin verimliliğinin %46 oranında arttırılabileceğini söylesek? Rüya gibi geliyor değil mi?Dinlenme katma değeri olmayan (zorunlu ve boş) faaliyetler için iş gününde ortalama 3-4 saat harcamaktadır. Her gün 3-4 saat harcanıyor.Satıcıların ve satış ekiplerinin verimliliğini arttırmanın, katılımcıların %65'inin öne sürdüğü satış izni liderlerinin iki numaralı önceliği olması şaşırtıcı değildir.
Yeni satıcılar eklemeden, %46 daha fazla zaman eklemek için fırsat var. İyi haber, verimliliğin öğrenilip değiştirilebileceği.

2. Çok yetenekli satıcılar geliştirmek

Bugünün en iyi satıcılarının her zamankinden daha iyi olması gerekiyor. Anlaşmayı kazanmak için harika danışmanlık satış konuşmaları düzenleyebilecek satıcılara sahip olmak yeterliydi. Şimdi, bunu yapabilen ve umursayan, sunduğunuz ürün veya hizmetin üstündeki konuşmalarına değer katan, müşterilerinizin işlerini tanıyan, satın alımlarla ilgilenirken usta bir müzakereci, hesapların nasıl büyüyeceğini ve yönetici seviyesini geliştiren satıcılara ihtiyacınız var.

Muhtemelen satış liderlerinin odakladığı önceliklerin çoğunun bir tür beceri sorununu gerektirmesinin nedeni budur. Her kuruluşun gerçekten başarılı bir satış organizasyonu oluşturmak için sahip olması gereken ortak yetenekler karşısında başarılı olabilecek satıcılara ihtiyacınız var.

Satış performansını artırmak için gereken satış becerileri ve bilgileri karşısında, en İyi performansı sahiplerinde önemli ölçüde daha güçlü beceriler var.

Her satıcı bu becerilerin her birinde ustalaşmalı mı? Hayır. Bu gerçekçi değil. Ancak, hiç olmadıklarından daha iyi olmaları gerekir. Bir ürün uzmanı olmak ve sadece adım atmak yeterli değil. Satıcılarınız bu uzmanlıkların çoğunda üstün olmalı ve odak noktanız hepsini kapsayan bir satış gücü oluşturmak olmalıdır.

3. Satış yöneticilerinden yararlanın

Satış yöneticileri, her gün satıcılarınızla en yakın çalışan kişilerdir. Motive ederler, koçluk yaparlar, satıcıları odaklanmış tutarlar, geri bildirim sağlarlar, satıcıların kazanmalarına yardımcı olurlar ve satıcıları hedeflerine ulaşmak için yolda tutarlar. Ya da en azından yapmaları gereken şey budur.
Satış yöneticileri, üst düzey satış performansının kilidini açmanın anahtarlarını tutar. Ancak şirketlerin %66'sı yöneticilerinin satıcıları yönetmek ve koçluk yapmak için gerekli becerilere sahip olduğuna inanmıyor.

Bu, satış yöneticilerini geliştirmeye ve satıcıları motive etmeleri ve sorumlu tutmaları için ihtiyaç duydukları bilgi, beceri ve araçları sağlamanın yanı sıra bir ekibi yönetmeleri için yatırım yapmak isteyen büyük bir fırsat sunuyor ve sadece karşılamayı değil, satış hedeflerini de aşıyor.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM