Görev Analizi Nedir?

Planports Ekibi 05.08.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 3603 kere okundu
GÖREV ANALİZİ NEDİR?

Görev analizi, belirli görevleri yerine getirme sürecini daha iyi anlamak için müşterileri ürün veya hizmetinizi gerçek zamanlı olarak kullanarak gözlemleme işlemidir. Tamamlandıktan sonra, uygulamanızın hangi görevleri desteklemesi gerektiğini ve müşteri gereksinimlerine uyum sağlamak için hangi özellikleri veya ara yüzleri ayarlaması gerektiğini öğrenebilirsiniz.
Bir görev analizi, yalnızca müşterilerin hangi görevleri tamamlayabileceğinden ve bunların nasıl yapıldığını anlamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, bazı kullanıcıların sahip olduğu bilgiyi ve bunun ürünlerinizdeki performanslarını nasıl etkilediğini gösterebilir. Bu, ekibinize hedef demografik bilgilerinizi daha da tanımlayan yardımcı bilgiler verir.
Ek olarak, bu durumda görev analizinin bir işletmenin kullanıcı deneyimlerini iyileştirmek için bir yöntem olarak tanımlandığını akılda tutmak önemlidir. Bununla birlikte, bu işlem, engellilerin belirli görevleri yerine getirmelerine yardımcı olmak ve eğitim materyallerini bir araya getirmek gibi başka nedenlerle de kullanılabilir.
Bir sonraki bölümde yapabileceğiniz iki görev analizi türünün yanı sıra her ikisi arasındaki farklar ayrılmaktadır.
Görev Analizi Türleri
Aşağıda iki tür görev analizi bulunmaktadır.
1. Hiyerarşik Görev Analizi
Bu tür karmaşık bir görev alır ve daha küçük, daha basit alt görevlere ayırır. Bu şekilde, kullanıcıyı belirli bir adım kümesi kullanarak bir hedefe ulaşmak için yönlendirebilirsiniz. Bu, müşteri deneyiminin belirli yönlerini analiz etmenizi sağlayan kontrollü bir ortam yaratır.

2. Bilişsel Görev Analizi

Bu tür katılımcılardan bir görevi tamamlamak için problem çözme, karar verme ve kişisel yargılarını kullanmalarını ister. Müşterilere bir hedef verilir, ancak hiyerarşik bir testten farklı olarak, hedefe nasıl ulaşacaklarını seçebilirler. Araştırmacı, katılımcının süreci hakkında not alır ve test sırasında yaşanan önemli ağrı noktalarını kaydeder. Bu, işletmelere müşteri algıları ve ara yüzünüzü ve tasarımınızı nasıl yorumladıkları hakkında tarafsız bir bakış sağlar.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM