Başarılı Bir Ürün Sunumu

Planports Ekibi 26.04.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1017 kere okundu

BAŞARILI BİR ÜRÜN SUNUMU

Heyecanlandığınız yeni hizmeti veya ürünü başlatma zamanı geldi. Bunu kesinlikle değiştiğimizi bildiğimiz bir lansman, bu PR firmasını işe almak ve basın bültenini hazırlamak değil, bundan daha fazlasını gerektirecek. Basına gelince yapılan rekabet şiddetli ve “haber değeri” her beş dakikada bir değişiyor, o beş dakikadan sonra tüketicilere bir saniyede itilen haber miktarına bağlı kalmak zor olacak.
Fark edilmek isteyenler için cesaret verici haberler, değil mi? Günümüzün sürekli bilgi dünyasında fark edilmenin biraz daha zor olabileceği doğrudur, ancak işte hedeflediğiniz kişilere ulaşmanıza yardımcı olabilecek bazı ipuçları;
Erken Planlayın, Son Dakikaya Kadar Beklemeyin
Bir planınız olmalı ve en az 8 ila 12 hafta önceden hazırlanmalısınız. Muhabirler her gün haber alırlar. Hikayenizi beklemiyorlar. Erken kalkarak hedeflemeniz gereken muhabirleri bulmaya ve onlarla ilişki kurmaya başlayabilirsiniz. İpucu: Medya konusunda ilişkiler çok önemlidir.
Etkileyenleri Bul
Hedef pazarınızı etkileyen etkileyicileri bulmanız gerekir. Bunları, kullanıma hazırlanmakta olduğunuz ürün veya hizmetle tanıştırın. Onlara önce haberi verin. Onlara bir deneme veya örnek verin ve bir incelemeyi paylaşmalarını veya sosyal kanallarında yayınlamalarını teşvik edin. Halkla ilişkiler son birkaç yılda değişime uğradı, şimdi bilgilerimizi ortaya çıkarmak için birden fazla kaynağa bakmak zorundayız ve bu kaynaklardan biri etkileyicileri içeriyor. Çevrimiçi etkileyiciler, blogları, sosyal medya kanalları, videoları vb. yoluyla kendilerine önem veren izleyiciler oluşturmayı başardılar ve bu yüzden etkileri genellikle kitle iletişim araçlarından daha fazla.
Gerçekçi Beklentileri Koruyun
Büyük bir marka adı değilseniz, yeni ürününüz veya hizmet lansmanınızın büyük bir alımını göremeyebilirsiniz. Cesaretinizi kırmayın, haberleri paylaşma konusunda tutarlı olun ve lansmanı olabildiğince kişiselleştirmeye çalışın. Unutmayın, tüketiciler ilişkide olduklarını düşündükleri şirketlerle etkileşime geçmeyi sever.
Yaratıcı olun
Amacınızın, onların dikkatini çekmek olduğunu hatırlamanız gerekir. Farklı olmak için ne yapacaksınız? Belki de komik bir video, dikkat çekecek bir kamu hizmeti duyurusu. Belki posta yoluyla posta yoluyla gönderilen bir basın kiti eğlenceli ya da yararlı bir chachka ile ilgilerini çekecektir.
İnsanların Ürününüz Hakkında Bilgi Edinmelerini Kolaylaştırın
Videoların, demoların, beyaz kağıtların ve bilgi sayfalarını oluşturun, böylece insanlar sunduğunuz ürün veya hizmetleri kolayca öğrenebilirler. Bilgi almak için avlanmalarını sağlayın. Sözlerini almalarını kolaylaştırdıkça, bilginizi paylaşma şansınız da artar.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM