Başarılı Ürün Demosu Nasıl Yapılır?

Planports Ekibi 07.05.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1941 kere okundu
BAŞARILI ÜRÜN DEMOSU NASIL YAPILIR?

Ürün demosu nedir?
Ürün demosu, ürünün veya yazılımın nasıl çalıştığının bir göstergesidir. Satış temsilcileri tarafından ürünün, işlevlerini ve potansiyel müşterilere değerini tanıtmak için kullanılır.
Ürün demosu, ürüne ve sağladığı değere genel bir bakış sağlamak için kullanılır. Öte yandan, teknik bir demo daha etkileşimlidir ve potansiyel müşterinin bir demo veya sanal alan ortamında ürünü veya yazılımı deneyimlemesini sağlar.
Ürün demosu neden önemlidir? Ürününüz hakkında heyecanlı bir beklentiniz var. Demo çözümünüz hakkında genel bilgi verecektir. Ayrıca, onlara işletme ihtiyaçlarını ve hedeflerini ele almak için belirli özellikleri nasıl uygulayabileceklerini anlatır.

1. Önceden hazırlanın

Ürün tanıtımından önce kiminle buluşacağınızı bilmelisiniz. Demoyu, ele aldığınız belirli kitlelere hitap edecek şekilde hazırlamak isteyeceksiniz. Bunu yapmak için, potansiyel müşterilerinizin nasıl olduğunu anlamalısınız.
Potansiyel firmanın ürün demosuna katılacağını ve karar verme sürecinde ne rol oynayacaklarını belirleyin.
Ek olarak, müşteri adayı için 2-3 değer önerisi tanımlamanız gerekir. Ürününüzün veya çözümünüzün önceliklerini nasıl ele aldığını belirleyin ve hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olun. Bunlar demoyu hazırlamanıza ve bir gündem belirlemenize yardımcı olacak göz önünde bulundurulması gereken birkaç şeydir.

2. Bir gündem belirleyin

Sunumunuzun yapısını bilmelerini sağlayın. Gündem, toplantıdan önce tüm demo katılımcılarına bir e-posta ile gönderilebilir.
Gösterinin her bölümüne harcamayı bekleyeceğiniz süreyi eklemeyi unutmayın. Sahip olduğunuz kısa süreden en iyi şekilde yararlanın ve gösterinin potansiyel müşterilerin ihtiyaçlarına cevap vermesini sağlayın.

3. İlk sorular için zaman ekleyin

Gösterinin ilk birkaç dakikasını, potansiyel müşterinin demonun nasıl yürütüleceği hakkında herhangi bir sorusu olup olmadığını sormak için kullanın. Ardından kendi sorularınızı sorun.
“Amaçlarınızın X, Y ve Z olduğunu biliyorum. Anlayışım doğru mu?”
“"Seçtiğiniz bir sonraki yazılım / çözüm için seçim kriterleri nelerdir?"
Bunun gibi sorular sormak, araştırmanızda kaçırdığınız bir şey olup olmadığını belirlemenize yardımcı olacaktır. Gösteri boyunca potansiyel müşterinin sorularını ele alacaksınız ve hatta başka bir değer önerisi tanımlayabilirsiniz.

4. Değer önermelerini tanımlayın.

Ürün hakkında geniş bir genel bakış sağladığınızda, ürünün potansiyel olarak kullanımının göreceği katma değere dalın. Burası, karşılaştıkları hedefleri ve zorlukları ele alabileceğiniz ve kendileri için geçerli olan belirli araçlara, özelliklere ve işlevlere bakabileceğiniz yerdir.

5. Sonraki adımları iletin.

Ürün demonuzun sonunda, potansiyel müşterinin olabilecek son dakika soruları için biraz zaman ekleyin. Ayrıca, her ikisinin de aynı sayfada olmasını sağlamak için toplantı sırasında nelere dikkat ettiğinizle ilgili ayrıntıları ekleyin.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM