Dijital Pazarlama Nedir?

Planports Ekibi 08.05.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1051 kere okundu
DİJİTAL PAZARLAMA NEDİR?

Dijital pazarlama, elektronik cihaz veya internet kullanan tüm pazarlama çabalarını kapsar. İşletmeler, mevcut ve potansiyel müşterilere bağlanmak için arama motorları, sosyal medya, e-posta ve diğer web siteleri gibi dijital kanallardan yararlanır.
Deneyimli bir pazarlamacı, pazarlamanın ve dijital pazarlamanın hemen hemen aynı şey olduğunu söyleyebilir, ancak bazı küçük farklılıklar vardır. ABD, İngiltere, Asya, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki pazarlamacılar ve işletme sahipleri ile yapılan görüşmelerde, bu küçük farklılıkların dünya genelinde nasıl gözlemlendiği hakkında çok şey öğrendim.
Bir işletme dijital pazarlamayı nasıl tanımlar?
Dijital pazarlama, zamanlarının çoğunu harcadıkları müşterilerle bağlantı kurmak için çeşitli dijital taktik ve kanalların kullanımı ile tanımlanır. Web sitesinin kendisinden bir işletmenin çevrimiçi markalama varlıklarına (dijital reklamcılık, e-posta pazarlaması, çevrimiçi broşürler ve ötesi) "dijital pazarlama" şemsiyesi altında kalan bir dizi taktik iletir.
En iyi dijital pazarlamacılar, her dijital pazarlama kampanyasının genel hedeflerini nasıl desteklediğinin net bir resmine sahiptir. Pazarlama stratejilerinin hedeflerine bağlı olarak, pazarlamacılar emrindeki ücretsiz ve ücretli kanallar aracılığıyla daha büyük bir kampanyayı destekleyebilirler.
Örneğin bir içerik pazarlamacısı, yakın zamanda oluşturulan yeni bir e-kitaptan müşteri adayları oluşturmaya yarayan bir dizi blog yazısı oluşturabilir. Şirketin sosyal medya pazarlamacısı bu blog yayınlarının, şirketin sosyal medya hesaplarındaki ücretli ve organik postalar aracılığıyla tanıtımına yardımcı olabilir. Belki e-posta pazarlamacı, e-kitabı indirenleri şirket hakkında daha fazla bilgi göndermek için bir e-posta kampanyası oluşturur.

Dijital Pazarlama Örnekleri
 
Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)
İçerik pazarlama
Sosyal medya pazarlamacılığı
Tıklama Başına Ödeme
Bağlı pazarlama
Yerel Reklamcılık
Pazarlama Otomasyonu
E-posta pazarlama
Çevrimiçi PR

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM