Başarısızlığın Üstesinden Gelmenin Yolları

Planports Ekibi 10.06.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 895 kere okundu

BAŞARISIZLIĞIN ÜSTESİNDEN GELMENİN YOLLARI

İş başarısızlığının üstesinden gelmenin temel bir parçası, sahip olduğunuz zihniyete dayanır. Esnek, olumlu bir tutum ve değişim isteği ile başlar. Winston Churchill bu hayati faktörü şöyle vurgulamıştır; “İyileşmek değişmektir; mükemmel olmak sık sık değişmektir.” Başarısızlık yaşamın bir parçasıdır. Başarısızlıkla nasıl başa çıkacağımız, nihayetinde başarıyı sağlayıp sağlamadığını belirler. KFC'nin (Kentucky Fried Chicken) kurucusu Albay David Sanders gibi geçmişin başarılı işletme sahiplerinden çok şey öğrenebiliriz. 65 yaşında, cebinde sadece 105 dolar olan bu finansal açıdan yetersiz, emekli, kızarmış tavuk işletmesi için bir yatırımcı arayışında Amerika'yı dolaştı. Reddedildi. Bununla birlikte, değişim için olumlu bir zihniyetle donanmış, planlarıyla ilerledi. Sonunda birisi değerini gördü, ona yatırım yaptı ve KFC doğdu. Şirketini 74 yaşındayken 2 milyona sattı.
İşletmenizi, kuruluşunuza zarar vermeyi amaçlayan fırtınaları atlatmaya hazır, sağlam bir temel üzerinde tutmak için bu kurallara uyun.
İşinizi planlamadan önce bir vizyonla başlayın. Vizyonu yazın ve iş planınızı oluşturmak için bir harita olarak kullanın. İşinize zaten başlamış olsanız bile, yine de ileriye bakabilirsiniz. İşletmeniz için ne gibi sonuçlar istiyorsunuz? Önümüzdeki aylarda ve yıllarda şirketin nerede olmasını istersiniz?
Karar vermenize yardımcı olmak için vizyonunuz şunları içerebilir:
-Görev beyanınız
-Sunacağınız ürün veya hizmetler
-İş nişiniz
-Potansiyel bulmanın yolları
-Pazarlama stratejileri
-Çözeceğiniz sorunlar
-Kendinizi rakiplerinize karşı konumlandırmanın yolları

Vizyonunuz istediğiniz kadar büyük veya küçük olabilir. Önemli olan, uygulanabilir ve ulaşılabilir kılmaktır.
SWOT (güçlü yanlar, zayıf yönler, fırsatlar ve tehditler) analizi, işletmenizin iç ve dış alanlarının incelenmesidir. Bu alıştırma, çalışan ve çalışmayan alanları tanımlamayı amaçlamaktadır. Başarılı bir SWOT analizinin her yönüne ilişkin bir döküm;
Güçlü yönler, işletme içindeki iyi iç faktörlerdir. Bu nedenle, işinizin bu bölümünü geliştirin. Üzerine inşa etmek için bir model olarak kullanın.
Zayıf yönler iç faktörlere zarar vermektedir. Nasıl anında değişiklik yapılacağına, yeni bir şeye doğru nasıl çalıştığınıza bakın veya yaptığınız işi tamamen durdurun.
Fırsatlar dış faktörlerden gelir ve gelecek için iyi beklentileri temsil eder. Bu girişimlerden yararlanın ve bunlardan daha fazla yararlanmak için harekete geçin.
Tehditler, şirketinize zarar verebilecek olumsuz dış faktörlerdir. Bunun bariz bir örneği rekabetinizdir. İşletmenizin hangi alanlarının bu sorundan etkilendiğini belirleyin ve zarar verme potansiyelini en aza indirecek iyileştirmeler yapmak için hedefler belirleyin.
SWOT analizi hazırlamak için, tanımlanabilir güçlü ve zayıf yönlerinizin bir listesini yaparak başlayın. Kendinize, işletmenizin gelecekte nerede olmasını istediğinizi sorun. Şu anda nerede olduğuna bakın. Gerçekleştirmek istediğiniz hedefleri tasarlamak ve bunları gerçekleştirmek için SWOT analizinizin sonuçlarını kullanın.
Tutarlı nakit akışı olmadan, işiniz sonunda kuruyacak ve ölecektir. İlk olarak, nakit akış tahmininizi yapın, böylece hangi paranın girip çıktığını bilirsiniz. Unutmayın, bu sadece bir tahmindir, ancak finansal geleceğiniz hakkında size fikir verecektir.
Tahminleri, olası satışları ve harcamaları (nakit işlemleri dahil) yansıtmak için kullanın, böylece banka hesabınızda ne kadar olma olasılığınızı bilirsiniz.
Nakit akışınızı verimli bir şekilde yönetmenin diğer yönleri arasında, faturaların zamanında gönderilmesi, peşin depozito ödemelerinin önceden yapılması, faturaların zamanında ödenmesi ve ödemelerin gerisinde kalan müşterilerin hemen takibi yer alır.
Stres yaratan beklenmedik kişisel denemelere karşı olduğunuzda, zihniniz karışır. Benlik saygınız, kendinizi görme şeklinizi etkileyerek düşebilir.
Yeteneklerinizi ikiye katlamak, işletmenizi olumsuz yönde etkileyecektir. Bu nedenle kişisel sorunları kullanın. Onları alınacak dersler olarak görün. Esneklik geliştirerek kendinizi koruyun. Hayatın problemlerle geldiğini anlayın. Durumu objektif olarak değerlendirin. Sorunu görmezden gelmek yerine güvenilir bir arkadaşınız veya ailenizle konuşun. Kendinize karşı sert davranmayın ve karşılaştığınız engelleri aşabileceğinize inanmaya devam edin. Kendinizi doğru destek ağıyla çevirin ve asla vazgeçmeyin.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM