Basın Bülteni Nasıl Yazılır?

Planports Ekibi 11.01.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1384 kere okundu




BASIN BÜLTENİ NASIL YAZILIR?

Basın bültenleri, kendi işinizle ya da müşterinizle ilgili haberleri almanız için önemli bir araçtır. Ve iyi haber şu ki, bir tane yazmak için bir profesyonel olmanıza gerek yoktur. Ürününüz, hizmetiniz veya şirketiniz hakkında haberleriniz varsa, basın bültenlerinin gücünü deneyimlemeye hazırsınız.
Peki, Basın Bülteni Nedir?
Basın açıklaması, şirketinize ve hizmetlerine dikkat çekmek için kullanılan bir veya iki sayfalık bir belgedir. Çok formüler ve iyi sebeplerle yazılırlar. Bu basın bültenlerinin yüzlercesi, her gün sahneye çıkıyor. Hepsi farklı biçimler aldıysa, basının ele alması bir kabus olurdu.
Okumayı basitleştirerek, tarihler, saatler, başlıklar vb. için basit biçimlendirme ve beklenen yerler sayesinde, gazetecinin işini çok daha kolaylaştırırsınız. Ve onların hayatlarını kolaylaştırırken, gazete, dergi, web sitesi veya haber yayınında yer almak daha olasıdır.
Bu nedenlerden dolayı, yayınlarınızı medyaya göndermeye başlamadan önce basın bülteni yazmanın yapı taşlarını öğrenmek zorunludur. Aksi takdirde, amatör olduğunuz konusunda ün kazanmaya başlayacaksınız ve basın bültenleriniz dikkate alınmayacaktır.
Ücretsiz medya kapsamına hazır olduğunuzda, editörlere ve TV istasyonlarına basın bültenleri gönderirsiniz. Bu, yine de ücretsiz tanıtım alacağınızın garantisi değildir. Reklamcılık ve halkla ilişkiler arasında pek çok fark vardır ve halkla ilişkilerde, medyanın hikayenizi kapsaması gerekmez. Basın bültenlerini, dergileri, gazeteleri ya da yerel haber programları için alacaklarını umarak gönderiyorsunuz.
Ama sabırlı olmalısınız. Bazı yayınların basın bülteninizi yayınlaması birkaç ay sürebilir.
Televizyon istasyonları tamamen farklı bir hikayedir. Bir etkinliğin yayın süresini almaya çalışıyorsanız, basın bülteninizi yerel TV kanallarına en az iki gün önceden gönderin. Haberler günden güne değiştiğinden, bir araba kazası istasyonların etkinliğinize ulaşmasını engelleyebilir.
Basın bülteninin haber değeri olmalı
Basın bültenleri ayrıca haber bültenleri olarak da bilinir. Temel konulara geri dönersek, bunun anlamı şudur; aynı ısıtma yastığını 20 yıldır pazarlıyorsanız ve hiçbir şey değişmediyse, basın açıklaması yazmak için hiçbir neden yoktur.
Isıtma yastığınızın artık kolaylık sağlamak için yerleşik bir otomatik zamanlayıcısına sahip olduğunu söyleyin. İşte haber! Yazabileceğiniz birkaç tür basın bülteni vardır. Yine de basın bültenleri yazmak için bir numara var. Mesajınız, açık bir reklam gibi görünmeden haber olmalı. Bu sürüm tarafsız bir biçimde yazılmıştır, böylece okuyucu bilgilerin doğru olduğuna güvenir. Ancak, reklamcılık ve halkla ilişkiler arasında açık bir ayrım vardır. Doğru yazılırsa, basın açıklamaları reklamcılıktan daha etkili olabilir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM