E-Ticarette Önemli Noktalar

Planports Ekibi 10.01.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1139 kere okundu




E-TİCARETTE ÖNEMLİ NOKTALAR

Başarılı bir e-ticaret sitesi tasarımı, perakende başarısının temellerini uygulamakla başlar. Başarılı bir e-ticaret web sitesi işletmek için, başarılı tuğla ve harç satıcılarının yaptıklarını yapmanız gerekir. E-ticaret sitesi ziyaretçilerinizin, çevrimiçi alışveriş yapması için bu adımları izlemelisiniz.
E-ticaretteki veya e-ticarete girmeyi düşünen herkes bunu çözdü. Yeni bir araba ister misiniz? Taze ıspanak? Eski daktilo için bir yedek parça? Bunu internette bulacaksınız. Ancak, ne kadar üstün veya uygun fiyatlı olursa olsun, bu durum onu başarılı bir e-ticaret sitesi yapmaz.
Geleneksel perakende mağazasını düşünün. Vitrinde müşteriyi içine çekmek için ürünler var. Hepsi müşteri için uygun şekilde düzenlenmiş, daha fazla ürünün rafına yönlendiren koridorlar vardır.
Gezinme, e-ticaret web sitesi tasarımı için kritik öneme sahiptir; çevrimiçi mağazanızın ziyaretçileri aynı türden görünür, izlemesi kolay yollara ihtiyaç duyar. Ürünlerinizi kolayca inceleyebilmeleri ve diğer ürünlerle karşılaştırabilmeleri gerekir.
Çevrimiçi mağazanızın ziyaretçilerinin ürünlerinize kolayca erişebilmesi gerekir. Onları raftan kaldıramazlar ve tuğla ve harç dükkanında olduğu gibi kata taşıyamazlar. E-ticaret sitenizin arka ucu, e-ticaret web sitesi tasarımı açısından ön planınız kadar önemlidir. E-ticaret siteniz "canlı" duruma geçmeden önce ürününüzün tedarik ve dağıtımını ayarlamanız gerekir. Müşteriye verdiğiniz sözünüzü tutabilmelisiniz.
Çok fazla e-ticaret girişimi çöküyor, çünkü ilgili insanlar ürünlerinin arz ve dağıtımını önceden sağlamak için uğraşmıyorlar. Çevrimiçi alışveriş yapanlar sipariş ettikleri ürünü makul bir sürede almazlarsa veya hiç alamazlarsa ne olur? Sinirlenirler ve onlardan ne kadar özür dilediğiniz önemli değil, sizden bir daha asla bir şey almayacaklardır. Ve tüm arkadaşlarına berbat müşteri hizmetlerinden ne kadar mutsuz olduklarını söyleyecekler .
Perakendeci, mağazası için iyi durumda olan ve müşterilerini rahat ettirmek için gerekli olan elektrik ve ısı gibi tüm olanaklara sahip bir bina seçer. Bina iyi durumda değilse, sorunları giderir.
Çok fazla e-ticaret girişimcisi bunu yapmak için zahmet etmiyor. Yapım aşamasında büyük bölümleri olan veya sitelerini düzensiz ve yavaş hizmet veren sağlayıcılar tarafından barındırılan web siteleri atarlar. Potansiyel bir müşteri web sitenize erişmeye çalışırsa ve sorunluysa ne yapar? İlgilendiği ürünleri görebileceği başka bir web sitesine tıklar Geri dönecek mi? Muhtemelen bir daha da dönmeyecektir.
Başarılı bir e-ticaret sitesi işletmek istiyorsanız tutarlı, 7 gün 24 saat bir hizmete sahip olmalısınız. Ziyaretçilerin çevrimiçi alışveriş yapması için tamamen işlevsel ve eksiksiz bir mağaza sunmalısınız. 'Yapım Aşamasında' veya 'Yakında' pankartları kullanmamalısınız.
Kullanılabilirlik, web sitesi tasarımının bir diğer önemli bileşenidir. Örneğin, potansiyel müşteriler sitenizi kolayca gezemezlerse, rahatsız olurlar. Satın alma işleminin kolaylığına özellikle dikkat edin. Rakibiniz her zaman sadece bir tık uzaklıktadır.
Web sitenizi düzenli ve sık sık güncellemelisiniz. Ölü bağlantılarla dolu bir e-ticaret sitesi çevrimiçi alışverişi öldürüyor. Sitenizi korumayı göze alamazsanız, bir siteye sahip olamazsınız.
Ancak mükemmel bir web sitesi tasarımınız olsa bile, site ziyaretçileri hala sizden alışveriş yapamayabilir. Şimdi, alışveriş yapmanıza yetecek kadar güvenebileceğiniz ziyaretçilerin çevrimiçi mağazanıza nasıl yönlendirileceğini tartışacağız.
Profesyonel görünüme sahip, tamamen işlevsel bir e-ticaret web sitesi, potansiyel çevrimiçi müşterilerle güvenilirliği artırmanın bir yoludur. Site ziyaretçilerinizin sizi ve şirketinizi tanımalarına ve çevrimiçi olarak alışverişe başlamadan önce ürünlerinizi öğrenmelerine izin vermeniz gerekir.
Çevrimiçi alışveriş yapan kişilerin, ürünü de satın almadan önce görmeleri gerekir; e-ticaret web sitesi tasarımınıza çevrimiçi bir katalog eklemek, güvenilirliğin oluşturulmasına gerçekten yardımcı olabilir. Ancak çok sayıda sayfaya çok fazla resim yükleme hatası yapmayın, bu da çok yavaş yüklenen ve yeterince bilgi sağlamayan sayfalarla sonuçlanır. İyi bir çevrimiçi katalogda çok sayıda web sayfası kullanılacaktır; kategoriler halinde düzenlenir, aranabilir, daha hızlı yükleme süreleri sağlamak için küçük resimler kullanır ve her ürün hakkında ayrıntılı bilgi sağlar.
Mükemmel bir katalog aynı zamanda stok bilgisi sağlar ve çevrimiçi müşterinin ürünü satın almasını kolaylaştırır.
Çok fazla e-ticaret sitesi anonimdir ve çevrimiçi alışveriş yapmayı düşünen insanlar için çok sınırlı iletişim olanakları sağlar, bu da güvenilirliklerine gerçek bir darbedir.
Sitenize kendinizin ve çalışanlarınızın resmini koyarak güvenilirlik sağlayın. Müşterilerin sizi tanıdıklarını veya en azından herhangi bir çevrimiçi alışveriş yapmadan önce sizinle ilgili bir şeyler bildiklerini hissetmeleri gerekir.
Başarılı e-ticaret web siteleri ayrıca müşteri hizmetleri hakkında bilgi ve erişilebilir iletişim bilgileri sağlar. Sayfanın altındaki küçük bir yazı tipinde yazdırılmış bir e-posta adresini bulmak için 50 sayfa incelemek zorunda olmak, potansiyel müşterinize iyi hisler vermenize neden olabilir. Çoğu aramak için bile uğraşmaz. Sadece iş yapmak istedikleri türden biri olmadığını varsayıyorlar.
Müşteri hizmetleri bilgilerinizi sitenizin önemli bir özelliği haline getirerek potansiyel müşterilerle güvenilirlik sağlayın. E-ticaret web sitenizin gezinti menüsüne 'Hakkımızda', 'Bize Ulaşın' veya 'Müşteri Hizmetleri' bağlantısını ekleyin ve her sayfada olduğundan emin olun.
Müşterilerin, çevrimiçi alışverişlerde kendilerini rahat hissetmeleri için tamamen gelişmiş bir müşteri hizmetleri politikası görmeleri gerekir. Birçok çevrimiçi mağaza, sipariş verme, nakliye ücretleri ve iade politikaları gibi genel soruların yanıtlarını veren SSS’leri kullanır.
E-ticaret web siteniz ne kadar küçük olursa olsun, şimdi gerçek zamanlı olarak müşteri hizmeti sağlayabilirsiniz. Örneğin, Zendesk ve LiveHelper, e-ticaret web sitesi ziyaretçilerinizin anında talep üzerine yardım almalarını sağlayan Internet tabanlı müşteri hizmetleri uygulamalarıdır.
Son olarak, mağazanızda ziyaretçilerin çevrimiçi alışveriş yapmasını istiyorsanız, çevrimiçi alışverişlerinde ödeme yapmalarını kolaylaştırmanız ve güvenli hale getirmeniz gerekir. E-ticaret ödeme işlemleri hakkında daha fazla bilgi için okumaya devam edin. Çevrimiçi alışverişe başlamadan önce kendilerini güvende ve rahat hissetmelerini sağlamalısınız.
Online ödeme sistemleri ve kredi kartı işlemleri çok önemlidir. Çevrimdışı bir satıcıda bir satın alma işlemi için ödeme yaparken çevrimiçi olanları karşılaştırın.
Site güvenliği, potansiyel çevrimiçi alışveriş yapanların en büyük endişesidir. Bu konuda özellikle çok çalışmak zorundasınız çünkü çevrimiçi kredi kartı işlemenin hem gerçekliğini hem de algısını ele almanız gerekiyor. Gerçek şu ki, güvenli bir sitede, kredi kartı numaraları gibi kişisel bilgilerin iletilmesi, birinin bir başkasının omzuna bakıp numarayı çalabileceği veya numarayı çalacağı "gerçek dünya" perakende durumunda kredi kartı kullanmaktan daha az tehlikelidir.
Çevrimiçi ödeme sayfalarınızda SSL’ye (Güvenli Yuva Katmanı) sahip olmanız gerekir; böylece şifrelenmiş işlemleri gerçekleştirme olanağınız olur. Potansiyel çevrimiçi müşterinize sitenizin güvenli olduğunu ve kredi kartı işlemleri gibi çevrimiçi ödeme sisteminizin kullanımının güvenli olduğunu gözle görülür şekilde göstermelisiniz.
O ya da personelinin bir üyesi, ister nakit ister çek, kredi kartı veya banka kartı olsun, paranızı almak için oradadır.
Çok fazla e-ticaret sitesi çevrimiçi alışverişi zorlaştırmaktadır. Çevrimiçi bir mağazanız varsa, kredi kartıyla işleme gibi çevrimiçi ödeme yapmanız gerekir.
Çevrimiçi ödemeyi kabul etmek için, PayPal gibi bir çevrimiçi ödeme sistemi kullanabilir veya kredi kartı işlemesi için bir satıcı hesabı oluşturabilirsiniz. Birçok e-ticaret çözümü sağlayıcısı, e-ticaret paketleriyle kredi kartı işlemeyi içerir.
Müşterinize teşekkür eden işlemden sonra gelen basit bir ekran, bir teşekkür e-postası veya tamamlanan siparişi gönderdiğiniz bir teşekkür kartı (veya üçünün tümü), e-ticaretinize izin vermeniz gerekir. Müşteri, işini takdir ettiğini biliyor.
Boş ekranlar, otomatik olarak ana sayfaya geri dönen ekranlar veya işlemden hemen sonra sipariş formunu tekrar eden ekranlar, insanlara çevrimiçi alışveriş yapan, gelecekteki satışlara dönüşebilecek sıcak, bulanık duyguları verecek hiçbir şey yapmaz.
Çevrimiçi Alışverişin Teşvik Edilmesi
Kaliteli bir ürüne sahip olmak, e-ticaret sitesi bulmacasının yalnızca bir parçasıdır. Bir diğeri de, e-ticaret sitenizi ziyaret etmek için potansiyel müşteriler edinmektir. Ancak bu parçaları yerine koyduktan sonra bile, bir tuğla ve harç dükkanında işlendiklerinden daha iyi muamele ederek sitenizdeki çevrimiçi alışverişlerini yapmalarını sağlamanız gerekir. Bu makalede açıklanan başarılı e-ticaret web sitesinin kurallarına uyması, potansiyel çevrimiçi müşterileri önemli olan tıklamaları yapmaya ikna etmeye yardımcı olacaktır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM