Billboard Reklamcılığı Nedir?

Planports Ekibi 18.09.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 2584 kere okundu
BILLBOARD REKLAMCILIĞI NEDİR?

Billboard reklamı, bir şirketi, markayı, ürünü, hizmeti veya kampanyayı pazarlamak için büyük ölçekli bir baskı reklamı kullanma işlemidir. Billboardlar genellikle karayolları ve şehirler gibi yüksek trafik alanlarına yerleştirilir, bu nedenle fazla sürücü ve yaya tarafından görülür.
Billboard reklamcılığı, marka bilinirliği oluşturmak ve işinizi (ürün veya kampanyanızı) mümkün olduğunca çok kişiye yaymak için etkilidir. Bu tür yoğun alanlarda oldukları için, reklam panoları diğer pazarlama yöntemleriyle karşılaştırıldığında en fazla sayıda görüş ve gösterime sahip olma eğilimindedir.

İşte üç ana faktör;

Tiraj, her hafta ilan panosundan geçen toplam insan sayısıdır. Bu bilgi yerel ulaşım otoriteleri tarafından toplanmaktadır.
Demografi, yaş, cinsiyet, gelir düzeyi ve reklam panosunu geçen trafiğin diğer özelliklerini ifade eder. Bu bilgi seyahat anketlerinden ve yerel ulaşım otoritelerinden toplanmıştır.
İzlenimler, reklam panosunu gören kişi sayısıdır. Bu bilgiler, reklam panosunun dolaşımına, reklam panosunun boyutuna, yoldan ne kadar yakın olduğuna, görünürlüğüne, trafiğin geçtiği hıza ve daha fazlasına göre hesaplanır.
Ancak, reklam panosunun maliyeti, reklam alanını “kiralamakla” bitmiyor. Ayrıca, ilan panosunu tasarlamanın yanı sıra baskı ve yapım maliyetini de göz önünde bulundurmalısınız.

Billboard Tasarımı

Milyonlarca insanın potansiyel olarak görebileceği bir reklama yatırım yapacaksanız, işini yapmasını istersiniz. İşte etkili ve dikkat çekici olmasını sağlayacak bir dizi billboard tasarım ipucu;

(Kısa) bir hikaye anlatın

Başarılı reklam panoları, izleyicileri bir yolculuğa çıkarır, bu yolculuk direksiyon simidinin üzerinde dört saniyelik bir bakış açısı olsa bile. Çoğu reklam panosu tasarımı bu hikayeyi görüntülerle ve muhtemelen bir metinle anlatır. Aslında, çoğu sürücü birkaç kelimeden sonra okumayı bırakıyor. Reklam panosunu, bir fikir veya kampanyanın özünü metinle anlatmak yerine iletmek için kullanın.

Cesur ve basit yapın

Sürücüler veya yoldan geçenler, ilan panosuna bir göz atmak için sadece birkaç saniyeniz var. En fazla sayıda izleyiciye (ve potansiyel müşteriye) ulaşmak için, billboard tasarımınızı basit tutun. Sonuçta, bazı insanlar ilan panosundan 70 mil hızında esiyor olabilir. Kontrastlı arka plan renklerine karşı büyük, kalın yazı tipleri kullanın ve dar yazı tiplerinden uzak durun.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM