Satış Beklenti Teknikleri

Planports Ekibi 17.09.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 984 kere okundu
SATIŞ BEKLENTİ TEKNİKLERİ

1. Sıcak görüşmeler yapın

Yeni müşterilerle ilk bağlantınız, tamamen soğuk olmak zorunda değil aslında öyle olmamalıdır. İlk teması kurmadan önce umutlarınızı ısıtmak inanılmaz derecede faydalı olabilir.
İlk aramanızı yapmadan veya ilk e-postanızı göndermeden önce, isminize veya şirket üyeliğinize ilişkin bilgi edinip daha sıcak bir karşılama şansınızı artırabilirsiniz.
Bunu nasıl başaracağınıza dair birkaç fikir; paylaşılan bir bağlantı ile tanışın, alıcının sosyal medyada paylaştığı bir içerik hakkında yorum yapın veya bir durum güncellemesi veya LinkedIn'deki iş değişikliği duyurusunu "beğenin".

2. Düşünce lideri olun

Kendinizi sektörünüzde bir düşünce lideri veya konu uzmanı olarak belirleyerek, yeni potansiyel müşterilere ulaşmadan önce güvenilirliğinizi ve güveninizi belirleyebilirsiniz.
Kendinizi bir düşünce lideri olarak kurmanın yolları arasında bir blog başlatmak, endüstri yayınları için konuk makaleleri yazmak ve ticari fuarlarda ve konferanslarda konuşma yer almaktadır. Bu, aynı zamanda, ilk teknikte tartışılan ilk temastan önce isimlerinizle adınızı tanımanıza yardımcı olur.

3. Güvenilir bir kaynak olun

Bir satış elemanı olarak başarılı olmak için satış yapmaktan daha fazlasını yapmanız gerekir. Müşterilerinizin go-person olması ve satışı kapattıktan sonra onları desteklemeniz gerekir. Konumunuzu ürün ve hizmet satış temsilcisinden çözüm sağlayıcısına değiştirerek, mutlu müşterilerden yönlendirme alma şansınızı artırabilirsiniz.
Kendinizi yeni bir müşteriyle tanıştırma zamanı geldiğinde bu yönlendirmeleri uygulayın. Müşterileriniz için bir kaynak olduğunuzda, satıştan önce ve sonra, yardımınızı hatırlarlar ve karşılığında size yardım etmeye istekli olurlar.

4. Referans sağlayın

Yeni satış görevlileri için, aday arama yaparken temel bir komut dosyasına atıfta bulunmak, rahatsız edici duraklamaları azaltmalarına, doğru dili kullanmalarına ve ortak itirazlara yanıt vermelerine yardımcı olabilir. Deneyimli satış temsilcileri genellikle konuşmalar sırasında daha doğal görünmek için bir senaryo kullanılmamasını tavsiye eder.
Bununla birlikte, bazıları hala bir senaryo kullanmaktadır. Ancak bir komut dosyası kullanıyor olsanız da kullanmasanız da, beklentilerinizi aktif olarak dinlediğinizden ve görüşmelerinizi ihtiyaçlarına göre özelleştirdiğinizden
emin olun.

5. Herşey satış değildir

Beklenti satışta ilk adımdır, ancak kendi başına satış değildir. Bu, daha sonra kalifiye olan ve satış hunisine girebilecek olan tedarik talepleriyle ilgilidir. Ancak bu adımlar atıldıktan sonra satış başlayabilir.
Bugünün satış ortamında başarılı olmak istiyorsanız, potansiyel müşterilerle ilişki kurmaya odaklanmanız gerekir. Çok hızlı bir şekilde satış yapmaya başladığınızda, potansiyel müşteriye aşırı baskı uygularsınız. Bir güven temeli oluşturmak, size ve potansiyel müşterilerin birbirleriyle daha rahat olmalarına yardımcı olabilir, bu yüzden satış teknikleri ortaya çıktığında, daha etkili olacaklar.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM