Broker Nedir?

Planports Ekibi 13.11.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1101 kere okundu

BROKER NEDİR?

Broker diğer insanlar adına bir şeyler satın alan ve satan kişidir. Bir aracı, bir alıcı ile satıcı arasında işlemler düzenleyebilir. Taraflar anlaşmayı tamamladıktan sonra bunlardan biri Brokere komisyon öder.Aracı kurumlar aynı zamanda alıcı veya satıcı gibi davrandıklarında, anlaşmanın esas tarafı olurlar.
Broker firma olabilir. Firma, hizmetleri için komisyon ödeyen müşteriler için acentelik yaparlar.
Brokerler birçok sektörde yaygındır. Çoğu durumda, satıcıyı temsil eder. Örneğin, lisanslı emlak komisyoncuları satılık mülklerin reklamını yapabilir ve bunları olası alıcılara gösterebilir. Ayrıca, mülklerin piyasa değerini belirler ve müşterilerine teklifler ve diğer ilgili konularda bilgi verir.
Çoğu broker, satıcılar adına çalışsa da, bazıları alıcıyı temsil eder. Ancak, aynı anda hem alıcı hem de satıcıyı asla temsil edemezler.
Brokerler finansal dünyada yaygındır. Örneğin, finansta, tahvil, hisse senedi ve diğer finansal ürünler ticareti yapan müşteriler adına çalışırlar.
Geçmişte, sadece varlıklı insanlar borsa ticareti için bir aracı kullanıyordu. Ancak, internet bunların hepsini değiştirdi. Bugün binlerce çevrimiçi indirim brokeri var. Çevrimiçi brokerler, yatırımcıların internet öncesi emsallerine göre çok daha düşük maliyetlerle işlem yapmalarını sağlar.
Çevrimiçi brokerler, yüz yüze olanların aksine, kişiselleştirilmiş önerilerde bulunmazlar. İnsanların telefon ettiği brokerler bile müşterinin ihtiyaçları için çevrimiçi olanlardan daha özel tavsiyeler sunar.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM