Çalışanlarınıza CRM'i Nasıl Kullandırırsınız?

Planports Ekibi 13.08.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 878 kere okundu


ÇALIŞANLARINIZA CRM’İ NASIL KULLANDIRIRSINIZ?


İş ihtiyaçlarınızı ve hedeflerinizi dikkatlice değerlendirin ve onlar için doğru sistemi belirleyin
CRM uygulamak, bir amaca ulaşmak için araçtır. Şirketinizin ihtiyaçlarını karşılayabileceğini ve iş operasyonlarınızı iyileştirebileceğini düşünüyorsanız, bu sistemlerden yalnızca birinden yararlanabilirsiniz. Dolayısıyla, CRM'nizden en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız, bu ihtiyaçların ve iyileştirme alanlarının ne olduğunu bilmenize yardımcı olur. Sizin için en iyi CRM'yi belirlerken, sektörünüz, işletmenizin büyüklüğü ve bütçeniz gibi faktörleri göz önünde bulundurun. Kurumsal düzeyde bir CRM muhtemelen genç bir başlangıç için işe yaramayacaktır ve aynı anda iki kullanıcıya izin veren maliyet bilincine sahip bir sistem, 10.000 çalışanı olan bir şirket için pek bir şey yapmayacaktır.
Bunun ötesinde, CRM'nizle çözmeyi umduğunuz belirli sorunları veya engelleri belirlemeniz gerekir. Satış planınızın daha iyi görünmesine mi ihtiyacınız var? Potansiyel müşterilerle güvenilir bir şekilde toplantı planlamada sorun mu yaşıyorsunuz? Bunlar gibi bütün soruları listelemeniz gerekir.
İşletmenizin doğası ve ele almak istediğiniz konular hakkında kapsamlı bir anlayışa sahip olduğunuzda, araştırma yapmaya başlayın. Bu, satıcılara ulaşmak, sektörünüzdekilerden referanslar istemek veya yalnızca çevrimiçi incelemeleri derinlemesine incelemek anlamına gelebilir ve satıcıların web sitelerinden materyaller toplayabilirsiniz. İşletmenizin genel niteliklerini barındıran ve en çok ilgilendiğiniz özellikleri içeren bir CRM bulun.

2. Süreci yürütmek için kalifiye kişiler görevlendirin
Bu sürece rehberlik etmesi için atadığınız ekibin boyutu ve yapısı, işletmenizin ölçeğine ve uygulamanız için ayırdığınız bütçeye bağlı olarak büyük ölçüde değişecektir.
Bu tür bir proje için dokunduğunuz kişiler arasında analistler, geliştiriciler, kalite test mühendisleri ve yeni sistemle doğrudan etkileşime girecek her ekipten temsilciler olabilir.
CRM uygulaması, çok sayıda hareketli parçası olan karmaşık bir süreç olabilir. Projede çalışan herkesin senkronize bir şekilde hareket etmesini ve belirlediğiniz belirli hedefler ve teslimatlar üzerinde başarılı olmasını sağlamak için güvenebileceğiniz birine sahip olmak önemlidir.

3. CRM uygulama planınızı geliştirin hazırlanın
Bu nokta, çalışanlarınızı bir organizasyonel hareket olarak CRM uygulamanıza tanıtma, iletme ve hızlandırma sürecini ifade eder. Sistemden etkilenecek herkesin tam olarak nasıl uyum sağladığını tespit ettiğiniz yerdir. Satış ekibinizin ihtiyaçlarına en uygun özellikler hangileri? Şirketinizin diğer departmanları sistemden nasıl yararlanacak? İyi yapılandırılmış bir CRM arayüzü geliştirmek gibi uygulamanızın yönlerine rehberlik etmek için bu tür soruları yanıtlamak önemlidir.
Burada dikkate alınması gereken bir diğer önemli faktör eğitimdir. En iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız, ekibinizin yeni sistemden nasıl doğru bir şekilde yararlanacağını bilmesine ihtiyacınız var. İhtiyaçlarınıza ve hedeflerinize en uygun olanları vurgulayarak, tüm özelliklerini gözden geçirmek için zaman ayırın.
Bu aynı zamanda CRM'nizi test etmeye başladığınız aşamadır. Sistem testi, fonksiyonel test, entegrasyon testi, kullanılabilirlik testi ve performans testi gibi süreçlerle sisteminizi derinlemesine inceleyin.

4. Verilerinizi taşıyın
Çoğu durumda, yıllar boyunca biriktirdiğiniz müşteri verileri olmadan yeni bir CRM uygulamak pek bir şey ifade etmez. Veri geçişi, başarılı bir CRM uygulamasının zor ama temel bir bileşenidir ve sizinkini gerçekleştirirken göz önünde bulundurmanız gereken bazı önemli faktörler vardır. Öncelikle, hangi verileri taşımak istediğinize karar vermelisiniz. Bazen tüm verilerinizi taşımak buna değmeyebilir. On yıldan daha eski olan eski bir CRM'den geçiş yaptığınızı varsayalım. Artık alakalı olmayabilecek verilere gerçekten ihtiyacınız var mı? Bir sınır ayarlamanız ve tam olarak onu oluşturmayan verileri hariç tutmanız gerekebilir.
İkinci olarak, taşıdığınız verilerin doğru ve güncel olduğundan emin olun. Artık uygun olmayan kişileri taşımadığınızı kontrol edin ve yinelenen verileri ele aldığınızdan emin olun. Veri taşıma işlemi sırasında bir şeylerin ters gitmesi durumunda eski CRM'nizi de yedeklemek isteyeceksiniz.
Bu noktaları sabitledikten sonra, verilerinizi yeni CRM'nize taşımaya başlayabilirsiniz. Bazı araçlar bu süreci kolaylaştırmaya yardımcı olabilir.

5. Devreye alma sürecinizin başarısını başlatın ve ölçün
İşte CRM uygulama planınızı ve hazırlığınızı uygulamaya başlayacağınız yer. Temsilcilerinizin gerçek işlerinde yeni CRM'nizi kullanmaya başladıkları aşamadır. Bu adımı harekete geçirdikten sonra, CRM'nizin nasıl performans gösterdiğine çok dikkat etmek önemlidir. Yeni sisteminizin satış çabalarınızı bir bütün olarak iyileştirip iyileştirmediğini ölçmek için ölçülebilir hedefler ve çıktılar belirleyin, ancak bununla kalmayın. Ekibinizin geri bildirimlerini sürekli olarak istemek ve dinlemek de önemlidir. Bu yeni sistem işlerini kolaylaştırıyor mu? Önceki sisteminizle nasıl karşılaştırılır? Potansiyel müşterilerle doğrudan etkileşim kurmaları için onlara daha fazla zaman ve esneklik sağlıyor mu? Ekibinizin bakış açısından sistemin nitelikli performansı hakkında bir fikir edinin.
Ayrıca bu adımın asla durmadığını da belirtmek gerekir. CRM'nizin performansını ölçmek devam eden bir süreçtir. İş operasyonlarınızı nasıl geliştirdiğini veya azalttığını takip edin.
Bir dizi potansiyel müşteri ve müşteri ile sürekli olarak etkileşimde bulunursanız, işinizin ölçeği, durumu veya doğası ne olursa olsun, bir CRM uygulamaktan çok şey kazanabilirsiniz. Öyleyse, henüz yapmadıysanız, biraz düşünün. CRM uygulama süreci zor olma potansiyeline sahip olsa da, göreceğiniz sonuçlar her şeye değecektir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM