CRM Programlarının Önemi

Planports Ekibi 09.07.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 953 kere okundu

CRM PROGRAMLARININ ÖNEMİ


Satış yöneticileri için zaman kısıtlıdır ve çoğu bu nedenle CRM'den kaçınırlar. Ancak gerçekte, CRM sisteminiz gereksiz işleri ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir ve sizi temsilcilerinize ve müşterilerinize daha da yaklaştırabilir.
Satış verilerini günlüğe kaydederek ve doğrudan CRM'inizdeki kişilerle iletişim kurarak, verimli bir satış ekibi çalıştırmak için ihtiyacınız olan her şey parmaklarınızın ucunda. Eski e-tabloları manuel olarak güncellemeye veya bir e-posta yığınını taramaya gerek yoktur. Ve tüm verileri tek bir merkezi konumda tutarak, önemli miktarda zaman kazanabilirsiniz.
Aşağıdaki ipuçları, CRM sisteminizin, anlaşma geliri, potansiyel müşteriler, müşteri iletişimi ve daha fazlası hakkında verimli bir şekilde ekip verilerini düzenlemenizi ve sunmanızı sağlayacak alanlarını keşfetmenize yardımcı olacaktır. Sonuç olarak, gününüzü yönetmek yerine insanları yönetmeye odaklanabilirsiniz.

Verimlilik Ölçümlerini İzleyin

Metrikleri halka açık bir şekilde rapor etmek sadece büyük bir motivasyonel taktik değil, aynı zamanda ekibinizin faaliyet numaralarının üzerinde kalarak, temsilcilerinizin güçlü ve zayıf yönlerini belirlemenize yardımcı olur.Herkesin günlük aktivitelerini takip etmek CRM ile daha kolaydır, çünkü toplantılar, çağrılar ve e-postalar gibi kayıtlı etkinliklerin raporlanmasını otomatikleştirebilirsiniz. Tüm ekip verilerini bir yerde toplayın, günlük olarak izleyin ve birebir olanlar sırasında bu ölçümlere bakın. Bu düzenli aktivite performansı kontrolleri, her temsilcinin nerede olduğunu göstermenize ve iyileştirme için alanları belirlemenize yardımcı olabilir.

Gelir Metriklerini İzleme

İletişim, hem yönetici olarak başarınız hem de satış temsilcilerinizin satış uzmanları olarak büyümesi için önemlidir. Üssüne düzenli olarak dokunmak temsilcilerinizin günlük ajandaları hakkında bir fikir verir.CRM sistemlerinin çoğunun raporlayabileceği bazı ölçümler şunları içerir;Kapanan Fırsatlar: Şimdiye kadar kapattıkları fırsatları gösteren ve her bir fırsatın geliriyle birlikte gösteren her temsilci için bir görünüm oluşturmak için filtreleri kullanın ve onlara gönderin. Bu şekilde, her temsilcinin gelire nasıl katkıda bulunduğunun zirvesinde kalabilirsiniz ve temsilcileriniz kendi ilerlemelerini izleyebilir.
Toplantı ve Görüşmeler: Kaç kişi sahibi olduklarını ve her bir kişiye en son ne zaman bir e-posta gönderildiğini, toplantı için rezerve edildiğini veya çağrıldığını göstermek için bir görünüm oluşturun. Bu, potansiyel müşterilerin ekibiniz arasında nasıl dağıldığını ve her temsilcinin ne kadar proaktif olduğunu göstermenize yardımcı olabilir.
Tahmini Gelire Sahip Açık Fırsatlar: Ekibinizin her bir üyesi için, açık fırsatlarını ve her biriyle ne kadar potansiyel gelir elde edildiğini görebilecekleri bir görünüm oluşturun. Bu görsel, zamanlarını etkin bir şekilde önceliklendirmelerini sağlayacaktır.
Anlaşma Geliri Lider Tablosu: Bir anlaşma geliri lider panosu, anlaşmalarının öngörülen gelirine dayanarak en yüksek orandan en düşük seviyeye kadar tekrar eder. Bu, sağlıklı rekabeti teşvik edecek ve temsilcilerinize bu fırsatları kapatmak (ve saflara tırmanmak) için ihtiyaç duydukları motivasyon düzeyini verecektir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM