CRM Stratejileri

Planports Ekibi 23.12.2021 tarihinde yazdı Bu yazı 980 kere okundu

CRM STRATEJİLERİ




İşe ilk başladığınızda, muhtemelen tüm müşterilerinizi aklınızda tutmayı başarabiliyordunuz ve bu aşamada yapışkan notlar en iyi arkadaşınızdı. Zamanla müşteri tabanınız büyümeye başladı. Buna bağlı olarak müşterilerinizi ve potansiyel müşterilerinizi doğru işlemek zor bir hal aldı. Satın almayı planladıkları veya satın aldıkları şeyleri takip etmek için düzenli aralıklarla kendileriyle iletişim kurmak konusunda da sıkıntılar yaşadınız. Tam bu noktada, iş düzeninizi sağlamaya ve planlamalarınızı doğru yapmaya yardımcı olacak bir araç bulmanız gerekiyor. Neyse ki, CRM veya Müşteri İlişkileri Yönetimi denen bir şey var. CRM, müşterilerinizin web sitenizi ilk ziyaret ettikleri andan satın alma yaptıkları son ana kadar işletmenizle olan tüm etkileşimlerini takip etmenizi sağlayan özelleştirilebilir bir teknolojidir. İletişim bilgileri, verilen fiyat teklifleri, satın alma tercihleri ve onlarla yaptığınız her konuşmanın notları gibi ayrıntıları içerir. CRM'nize girdiğiniz ve sakladığınız bilgileri istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Aynı zamanda CRM yazılımları, müşterilerinize daha iyi hizmet vermenize ve potansiyel müşterileri daha verimli bir şekilde müşteriye dönüştürmenize yardımcı olacaktır. Müşteri İlişkileri Yönetimi tam da budur. Müşterilerinizle olan ilişkileri yönetmeyi ifade eder. İşinize CRM yazılımlarını dahil ettiğinizde çok çeşitli faydalar göreceksiniz. Bunların bazılarını şöyle özetledik;

Daha Mutlu Müşteriler

CRM, müşterinin veya potansiyel müşterinin şirketinizle olan dijital etkileşimlerini size sunar. Okudukları blogları, açtıkları e-postaları, web sitesinde gezindikleri sayfaları görebilirsiniz. Mesajlaşma ve tekliflerin müşteriye göre uyarlanmasını sağlar. Bu şekilde müşteriler, gerçekten ihtiyaç duydukları ürünler hakkında bilgi alabilme imkânına kavuşur.

Daha Yüksek Verimlilik

Satış ekibinizin idari görevlere harcadığı her an, onları potansiyel müşterilerden uzaklaştırabilir. Çağrı ve etkinlik günlüğü gibi raporlamalar sayesinde, satış temsilcileriniz en iyi yaptıkları şeye yani müşteri kazanmaya daha fazla zaman ayırabilir. Ayrıca, potansiyel müşterileri ne zaman takip etmeleri gerektiğine dair bildirimler ayarlayabilir ve bir etkileşim sırasında aldıkları kişisel bilgileri not edebilirler, böylece bir sonraki konuşmayı kişiselleştirebilme imkânları olur.

Detaylı Analizler

Satış temsilcilerinizin neler yaptığını bilmeniz mi gerekiyor? Dönüşüm oranları, ortalama satışı kapatma süreleri, verilen tekliflerin ortalama kabulleri ve çok daha fazlası hakkında hızlı ve kolay bir şekilde raporlamalar alabilirsiniz.CRM yazılımlarını doğru kullanarak büyürsünüz ve buna bağlı olarak hızlı bir şekilde müşteriye dönüşen potansiyel müşteriler kazanırsınız.   

CRM stratejisi nedir?

CRM stratejisi, tüm şirketinizin üretkenliği, verimliliği ve kârı artırmaya yardımcı olmak için benimsediği bir plandır. Müşterilerin işinizin can damarı olduğuna ve onlarla ilişkiler kurmanın ve ardından bu ilişkileri beslemenin başarıya giden en hızlı yol olduğuna dair bir sistemdir.Bu stratejiyi CRM yazılımınızı satın almadan önce geliştirmeniz gerekir. Bu durum, işiniz için en uygun araçları, yetenekleri ve fiyat noktasını seçmenize olanak tanır. Bir strateji olmadan, çalışanlarınız tüm bu olası işlevler arasında kaybolabilir ve daha kötüsü hiç kullanamayabilir.

CRM Stratejisini Nasıl Geliştirirsiniz?

CRM Stratejisi, şirketinizle ve ihtiyaçlarınızla ilgili her şeye sahiptir. Strateji herkese uyan tek bir çözüm değildir. Bu nedenle, CRM stratejisi geliştirmek için zaman ayırmanız çok önemlidir. Başlamadan önce, beş şeyi belirlemeniz gerekir:
1. Neyi başarmayı umuyorsunuz?
2. Şirketiniz için ne gibi hedefler belirlediniz?
3. CRM kullanımınızda neyi amaçlıyorsunuz?
4. Müşterileriniz kimler ve onlara nasıl ulaşıyorsunuz?
5. Müşteri satın alma serüveniniz nasıl bir yol izliyor?

Artık işi tamamladığınıza ve şirketinizi, müşterilerinizi ve ihtiyaçlarınızı daha iyi anladığınıza göre, stratejinizi geliştirmeye hazırsınız.
Umarız işiniz, müşterilerinizi takip etmek için yapışkan notların artık yeterli olamadığı bir noktaya ulaşır. Bu olduğunda, CRM, müşterilerinizle ilişkiler kurmak ve sürdürmek için önemli bir araçtır.
Stratejinizi doğru belirleyip CRM’i hayatınıza kazandırdığınızda işinizi büyütmenize yardımcı olacak, çalışanlarınız ve müşterileriniz için hayatı kolaylaştıracaktır. CRM stratejinizi erkenden belirleyin, seçtiğiniz çözümü ve onunla etkileşim kurma şeklinizi planlayın. İş için doğru araca sahip olduğunuzda ve doğru kullandığınızda, ne kadar hızlı büyüyebildiğinize şaşıracaksınız.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM