Daha Etkili Satış İçin 6 Öneri

Planports Ekibi 17.02.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1473 kere okundu

DAHA ETKİLİ SATIŞ İÇİN 6 ÖNERİ

1-Arz-Talep Durumu:

Müşterinin ne istediğini anlamak ilk adımdır. Yaratılan rekabet ortamında müşterinin ihtiyacı olan bir ürün henüz yoksa bu bir avantajdır. Eğer müşterinin ihtiyacı olan ürün varsa da daha iyisi için çaba gösterilmelidir. Yani bu döngü sürekli devam etmelidir; ürün yoksa üretilmelidir, var ise daha iyisi üretilmelidir ve son olarak da üretilen ürün sürekli gelişen bir değişim içinde olmalıdır.

2-Doğru Fiyatlandırma:

İnsanlar alışveriş yapmadan önce çok varlıklı değillerse mutlaka fiyat araştırması ve karşılaştırması yaparlar. Herkesin ihtiyacını karşılayan bir ürüne sahip olabilirsiniz fakat rakibiniz varsa ve fiyatınız rakibinize göre yüksekse satışlarınızı arttırmak çok kolay olmaz.

Öncelikle pazar araştırması yapmanız şart. Araştırmanızı yaptıktan sonra sizin de ürününüz aynı özelliği taşıyorsa fiyatı biraz daha ucuza çekip öyle satışı gerçekleştirin veya ürününüzün özelliklerini geliştirip daha fazla fiyatla piyasaya sürün.

Yüksek fiyatlı ürünler her zaman daha kaliteliymiş gibi bir ön izlenim verir. Fakat fiyatın yüksek olması durumunda müşterinin beklentileri artacaktır.

3-İndirim ve Hediye Programları Uygulayın:

Müşteriyi tatmin ve ikna etmek için faydalanabileceği indirim fırsatları yaratın. Bu durum müşteriyi size kazandıracağı gibi ürüne bağlılıkta sağlayacaktır. Mesela bir sonraki alımında indirim kazandırın veya önerdiği her müşteri için kendisine avantajlar sağlayın. Bu durum satışlarınızı daha da ileriye taşıyacaktır.

4-Ürünü Pazarlamak için Reklam Kullanın:

Ürünü pazarlamak için reklam en etkili araçlardan biridir. Fakat bunu doğru şekilde kullanmak çok önemlidir. Müşteriler aldatılmaktan hoşlanmazlar. Etkileyici ve doğruluğu olan reklamları tercih edin. Tercih edeceğiniz reklam yöntemi de çok önemlidir. Reklam için radyo ve televizyon kanallarını, yazılı basını ve interneti kullanmalısınız.

5-Ülkenizin Çeşitli Bölgelerinde Merkezleriniz Olsun:

Tek bir bölgeye odaklanmaktansa farklı bölgeleri de değerlendirin. Bu durum sizin kalitenizi arttıracaktır. Ayrıca personel yelpazeniz genişleyeceğinden müşterinin size olan güveni de artacaktır. Sadece bir alana odaklanmak yaşadığınız sorunları da arttırır. Bu yüzden bölgesel nüfuz çok önemlidir.

6-Ürüne İsim Verirken Özen Gösterin:

Ürünü isimlendirirken dikkatli davranın. Alıcının kolayca telaffuz edebileceği isimler tercih edin. Bu durum akılda kalıcılık oranınızı arttırır. Kolay unutulmanızı engeller. Ürününüzün ismi içeriği ile ilgili hatırlatma yapabilsin. Bu durum markalaşma sürecinizde de size yardımcı olacaktır.


Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM