Dijital Satış Teknikleri

Planports Ekibi 29.08.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 978 kere okundu

DİJİTAL SATIŞ TEKNİKLERİ


Sosyal medyadan yararlanın
Sosyal medya, dijital satış görevlisinin hizmetindeki en önde gelen kanallarından biridir. Bu platformlar, olası erişiminizi, içerik tanıtımınızı ve mesajlarınızın hangi yönlerinin en fazla etkileşimi tetiklediğini izleme yeteneğinizi geliştirmek için muazzam bir potansiyele sahiptir.
Bu platformlar, potansiyel müşterilerinizi daha iyi anlamanız ve onlarla temasa geçmeniz için bir yol sağlar. LinkedIn grupları ve benzer mesaj panoları gibi forumlar aracılığıyla sektörünüzle özellikle ilgilenen kullanıcıları veya sizinkine benzer ürün ve hizmetleri belirleyebilirsiniz.
Bu gruplara katılarak ve katkıda bulunarak, ilgilenen potansiyel müşterileri bulabilir ve kendinizi bir endüstri otoritesi olarak gösterebilirsiniz. Ayrıca, yorum bölümlerinde sorularını yanıtlayarak ve sonrasında onlarla bağlantı kurarak potansiyel müşterilerle doğrudan iletişim kurabilirsiniz.
Sosyal medya aynı zamanda, içerik paylaşmak, sektör trendlerini takip etmek için sosyal dinleme uyarılarını kullanmak ve başarı hikayelerini yansıtmak gibi dijital satış teknikleri için de değerli bir kaynaktır.
Birçok yönden, bu listedeki diğer her noktayı destekleyebilecek bir ortamdır, bu nedenle, etkili dijital satış yapmakla ilgileniyorsanız, sosyal medyada bir varlık oluşturmak isteyeceksiniz.

Marka elçilerini güçlendirin
Müşteri tavsiyesi, yeni iş yaratmak için güvenebileceğiniz en çekici varlıklardan biridir. Tüketiciler diğer tüketicilere güvenme eğilimindedir. Bu yüzden marka elçileri son derece değerlidir.
İşletmeniz hakkında dünyanın en iyisi olduğunuzu düşünen hevesli bir müşteriniz varsa, onlara bir platform vermek sizin menfaatinize olacaktır.
İşte dijital satış teknikleri burada devreye giriyor.
Bunu daha geleneksel satış teknikleriyle yapmak zordur. Bir dizi arama yapmak, herkese hiç tanışmadıkları birisinin şirketinizden ne kadar hoşlandığını söylemek ve başarıyı görmek zor olurdu.
Sosyal medya kanallarınızda ve web sitenizde memnun müşterilerin referanslarını yayınlayın. Çevrimiçi incelemelerde işletmenizden övgüyle bahseden kullanıcılara ulaşın, ürününüzü veya hizmetinizi neden beğendiklerine dair daha kapsamlı bilgiler verebilir misiniz?
Öyle ya da böyle, mutlu müşterilerinizin sesini yükseltmek için adımlar atın. Bu ister sosyal medya profilleriniz veya başka herhangi bir çevrimiçi yol aracılığıyla olsun.

Webinar veya diğer web tabanlı etkinlikler düzenleyin

Düzgün yapıldığında, web semineri gibi bir etkinlik, yararlanabileceğiniz en etkili dijital satış tekniklerinden biridir. Kendinizi bir endüstri otoritesi olarak kurmanın ve aynı zamanda sıcak beklentileri çekmenin mükemmel bir yoludur. İlgilendiğiniz bir konu hakkında düşünceli, eğitici bir sunum yapabilirseniz, sunduklarınızla hemen ilgilenen taraflar getireceksiniz.Web seminerleri, hedef kitlenizin özel bir bölümüyle her yerden doğrudan iletişim kurabileceğiniz birkaç ortamdan biridir. Bu olayların arkasındaki öncül, daha önce bahsettiğim dijital satışların özünü yakalıyor.
Bir web seminerini değerli kılacak kaynaklara, bilgi birikimine ve potansiyel kitleye sahipseniz, bu semineri yönetmek, dijital satış çabalarınızın bir bütün olarak büyük yardımı olabilir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM