Doğru Satış Teknikleri

Planports Ekibi 24.02.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1457 kere okundu

DOĞRU SATIŞ TEKNİKLERİ

Satış yapmanın ilk kuralı sektörlere bağlı olarak doğru ürün veya hizmetlerin seçimini yapmaktır.  Bu seçimi yapmanın da temelinde piyasa takibi yatar. Yani kısacası arz-talep dediğimiz döngü ortaya çıkar. Dediğimiz gibi önemli olan nokta piyasa takibidir.

Bir sonraki olgu personel seçimini doğru ve uzun vadeli düşünerek yapmaktır. Satış sistemini oluşturmanın temelinde kalıcı personelin etkisi büyüktür. İşi biliyordur, stratejisini belirlemiştir, müşteri çevresi edinmiştir vs.

Doğru satış için gerekli olan bir diğer şey de doğru fiyatlandırmadır. Piyasaya göre ucuz olan ürün müşterinin gözünde kalitesizmiş gibi bir imaj sergiler. Fiyatı normalden pahalı olan ürün de beklentiyi arttıracağı gibi talebi de düşürebilir. Önemli olan dengeyi kurabilmektir. Mesela ürün piyasadakilerden daha gelişmiş özelliklerle piyasaya sürülür, müşteri topladıkça fiyat bir anda değil yavaş yavaş yükseltilir. Bu durum müşterinin hem gözüne batmaz hem de müşteri kaybetmezsiniz.

Önemli olan diğer bir nokta ürün yelpazenizi geniş tutmaktır. Yelpaze genişliği hem farklı çevrelere açılmanızı sağlar hem de sizin donanımlı bir firma olduğunuz izlenimi verir.

Müşteri devamlılığı da doğru satış tekniklerinin içerisinde yer alır. Bunu yapabilmenin en basit yolu müşteriyi analiz edebilmeyi başarabilmektir. Müşteriyi tanıyıp, isteklerini göz önünde bulundurup bu doğrultuda satış politikası oluşturmanız gerekir.


Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM