Ön Muhasebe Programları ve Kullanım Süreci

Planports Ekibi 22.02.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1470 kere okundu



ÖN MUHASEBE PROGRAMLARI VE KULLANIM SÜRECİ

Ön muhasebe programları ticari programlar arasında sayabileceğimiz önemli programlardan biridir. İşletmeler için çok yönlü kullanım avantajı sağlar. Sağladığı avantajlardan en önemlisi şudur ki; bilgileriniz güvenilir bir ortamda saklanır. Bu demektir ki ön muhasebe programları güvenilir bir altyapıya sahip olmalıdır.

Kullandığınız programın web tabanlı olmasına dikkat etmenizde fayda vardır. Bunun sebebi, herhangi bir kurulum ve ekstra yedekleme gerektirmediği için daha sağlıklı bir alan yaratacak olmasıdır. Kurulum gerektiren program kullanıyorsanız, bilgisayarınızın başına gelecek tüm risklerden de verilerinizin etkileneceğini bilmelisiniz. Yani bilgisayarınızın başına herhangi kötü bir şey gelmesi durumunda sistemdeki bütün verilerinizde silinebilir ve geri dönüşü olamayabilir, geri dönüşü olsa bile eğer düzenli yedek almıyorsanız size pahalıya mal olabilir.

Ön muhasebe programlarının bir diğer avantajı size zaman kazandıracak olmasıdır. Kullanımları kolay ve anlaşılırdır. Eğer programınız web tabanlıysa bağlantınızın olduğu her yerden kolay bir şekilde bağlanıp kullanabilirsiniz.

Ön muhasebe programı gelir ve gider dengelerinizi kolayca takip edip raporlayabilmenizi sağlar. Aynı zamanda program üzerinden kolayca alış veya satış faturası kesip ödeme veya tahsilat yapabilirsiniz. Faturalarınızın çıktısını sistem üzerinden alarak ileteceğiniz yerlere mail veya elden ulaştırabilirsiniz.

Kasa ve banka hesaplarınızı kaydederek kasa ve banka takibinizi gerçekleştirebilirsiniz. Farklı para biriminde kasa veya banka hesabı oluşturup sisteminizi ilerletebilirsiniz.

Yine ön muhasebe programı ile çek tahsil edebilir veya ödeme yapabilirsiniz. Personel listenizi oluşturarak şirket için koordinasyonu da sağlarsınız.

Ay içerisinde gerçekleştirdiğiniz bütün hareketler ay sonunda sizin karşınıza rapor ve grafik olarak çıkacaktır. Bu durum sizin satış stratejisi geliştirmenizi ve işletmenizin finansal durumunu görmenizi sağlar.

Yani genel olarak baktığımızda Ön Muhasebe programları müşteri takibini daha kolay yapmanızı sağlayacağı gibi işletmenizi finansal olarak yönetmenize yardım eder ve sizleri fazla zaman harcamaktan da kurtarır.



Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM