Doğru Zaman Yönetimi

Planports Ekibi 19.04.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1124 kere okundu
DOĞRU ZAMAN YÖNETİMİ

Daha organize ve daha üretken olmaya ihtiyaç duyuyor musunuz? Gününüzü çılgınca bir faaliyet içinde geçiriyor ve sonra neden çok şey başaramadığınızı merak ediyor musunuz? O zaman bu zaman yönetimi ipuçları sizin için.
1. Zaman Yönetiminin Bir Efsane Olduğunu Anlayın
Bu, zaman yönetimi hakkında anlamanız gereken ilk şeydir. Ne kadar organize olursak olalım, günde sadece 24 saat vardır. Zaman değişmez. Gerçekten yönetebileceğimiz tek şey kendimiz ve sahip olduğumuz zamanla yaptığımız şeydir. Bunu takdir edin. İçselleştirin. Ve bir sonraki ipucuna mümkün olan en kısa sürede devam edin.
2. Nerede Zaman Harcadığınızı Bulun
Birçoğumuz, çok daha üretken kullanabileceğimiz zamanı kaybettiren avcılarız. Zaman haydutların neler? İnternette gezinmek, e-posta okumak, Facebook ilanı göndermek, mesajlaşmak veya kişisel görüşmeler yapmak için çok mu fazla zaman harcıyorsunuz?
3. Zaman Yönetimi Hedefleri Yaratın
Unutmayın, zaman yönetiminin odağı aslında zamanınızı değil davranışlarınızı değiştiriyor. Başlamak için iyi bir yer, kişisel zaman kaybınızı ortadan kaldırmaktır. Örneğin, bir hafta boyunca, kişisel telefon görüşmeleri almayacağınız veya çalışırken çalışmayanla ilgili kısa mesajlara cevap vermeyeceğiniz bir hedef belirleyin.
4. Bir Zaman Yönetimi Planı Uygulayın
Bunu üçüncü zaman yönetimi ipucunun bir uzantısı olarak düşünün. Amaç, verimliliğinizi artırmak veya stresinizi azaltmak gibi kendiniz için belirlediğiniz genel hedefe ulaşmak için zaman içinde davranışlarınızı değiştirmektir. Bu nedenle, yalnızca belirli hedeflerinizi belirlemeniz değil, aynı zamanda bunları gerçekleştirip gerçekleştirmediğinizi görmek için zaman içinde izlemeniz gerekir.
5. Zaman Yönetimi Araçları kullanın
İster bir zamanlayıcı, ister bir yazılım programı, ister bir telefon uygulaması olsun, zamanınızı fiziksel olarak yönetmenin ilk adımı, şimdi nereye gideceğinizi bilmek ve gelecekte zamanınızı nasıl geçireceğinizi planlamaktır. Örneğin, Outlook gibi bir yazılım programı, etkinlikleri kolayca planlamanıza olanak tanır ve etkinlikleri önceden hatırlatan ve zaman yönetiminizi kolaylaştıracak şekilde ayarlanabilir.
6. Acımasızca Önceliklendir
Her güne, o günün görevlerini önceliklendiren ve performans ölçütünüzü belirleyen bir oturumla başlamalısınız. Belirli bir gün için 20 göreviniz varsa, bunlardan kaç tanesini gerçekleştirmeniz gerekiyor?
7. Temsilciliği ve Dış Kaynak Kullanımını Öğrenin
Yetkilendirme, birçok işletme sahibi için nasıl yapılacağını öğrenmenin en zor şeylerinden biridir, ancak işletmeniz ne kadar küçük olursa olsun, tek kişilik bir gösteri yaratmanıza gerek yoktur. Diğer kişilerin yükü biraz taşımasına izin vermeniz gerekir.
8. Görevler için Zaman Sınırları Belirleme Alışkanlığına Sahip Olun
Örneğin, e-postaları okumak ve cevaplamak, izin verirseniz tüm gününüzü tüketebilir. Bunun yerine, bu görev için günde bir saatlik bir sınır belirleyin ve buna bağlı kalın.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM