Pazarlama Hataları

Planports Ekibi 18.04.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1029 kere okundu
PAZARLAMA HATALARI

İşletmenizin pazarlanması, işletme sahipliğinin en heyecan verici bölümlerinden biridir. Bu kadar heyecan verici kılan şey, bir iş tanıtmanın tek bir yolunun bulunmamasıdır. Aslında, pazarlama faaliyetlerinin tüm olası kombinasyonlarını göz önüne aldığınızda, küçük işletmeniz hakkında bilgi edinmenin binlerce yolu vardır. Ve en iyi yanı, pazarlama faaliyetlerinizi işiniz için en iyi sonuçlara göre düzenleyebilmenizdir.
Pazarlama Planının Olmaması
Pazarlama planı olmadan işinizi geliştirmeye çalışmak, gözleri kapalı bir şekilde kırmızı bir gömlek almak için alışveriş yapmak gibidir. Bir pazarlama planına ihtiyacınız var. Bu yüzden önce oradan başladığınızdan emin olun.
İşinizi Farklı Kılan Şeyi Bilmemek
İşiniz tam olarak oradaki diğer işler gibi değil. Öyle olsaydı, muhtemelen işe başlamazdınız. İşinizi etkili bir şekilde pazarlamak için, sizi rekabetten ayıran şeyleri tanımlamanız gerekir.
Herkese Satmaya Çalışmak
Yeni küçük işletme sahiplerinin çok yaygın bir yanılgısı, herkesi potansiyel bir müşteri olarak görmektir. Geniş bir izleyici kitlesine hitap eden bir ürün veya hizmeti sattığınız doğru olsa da, pazarlama söz konusu olduğunda hedefinizi tanınabilir bir gruba daraltmanız gerekir; böylece onlara doğrudan ulaşan mesajlaşma ve pazarlama yaklaşımlarını kullanabilirsiniz.
Ağız Pazarlamasının Gücünü Küçümsemek
Ağız pazarlaması kelimesinin güzelliği ücretsiz olması ve doğal olarak gerçekleşmesidir. Mükemmel bir ürün veya hizmet sağlarsanız, müşterileriniz heyecanlanır ve ailelerine, arkadaşlarına ve meslektaşlarına bu konuda bilgi verir. Müşterilerinizi markanızı yaymaya teşvik ederseniz, ağızdan pazarlama kelimesinden daha fazla yararlanabilirsiniz. Ve sadece yeni müşteriler getirmekle kalmaz, aynı zamanda sürekli tekrarlanan işlerle sonuçlanabilir.
Sosyal Medyadan Korkmak
Sosyal medya son yıllarda patladı ve hızla çaba sarf edebilen ve büyük sonuçlar elde etmek için sosyal medyada geçirdikleri zamanı en üst düzeye çıkarabilen işletme sahipleri için en uygun maliyetli ve etkili pazarlama tekniklerinden biri haline geldi. İşletmelerinizi tanıtmak için sosyal medyayı kullanmanın püf noktası iki adımdır, önce doğru ağı seçmeniz ve, hedeflerinizin ne olduğu konusunda net olmanız gerekir.
Yeni Pazarlama Faaliyetlerini Denemeyi Reddetmek
İşletme sahiplerinin çoğu, aynı anda birden fazla önceliğe sahip, çoğunlukla zamanlanmış bir programdır. Rutinlerin bizim için iyi olmasının nedeni budur; rutinler zamanımızı yönetmemize ve mümkün olduğunca üretken olmamıza yardımcı olur. Ancak rutinler, özellikle de pazarlama söz konusu olduğunda bizi endişelendirebilir. Pazarlama sürekli değişiyor ve işinizi sürekli olarak etkili bir şekilde tanıtmanın tek yolu, değişikliklere ayak uydurabilmek ve yeni pazarlama faaliyetlerini denemeye açık kalmaktır.
Yarışmayı Yoksaymak
Başlamak için, bir Google araması yaparak ve rakiplerinizin sosyal medyada neler yaptığını kontrol ederek çok şey öğrenebilirsiniz. Elinizde biraz araştırma yaptıktan sonra, her yeni rakip için SWOT Analizi yapın ve ardından yeni pazarlama fırsatlarını ortaya çıkarmak için kendi işinize gidin.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM