E-Posta Pazarlama Kampanyaları

Planports Ekibi 25.02.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1664 kere okundu




E-POSTA PAZARLAMA KAMPANYALARI

E-posta pazarlaması çok sayıda müşteriye hızlıca ulaşmak için harika bir yoldur. Büyük bir listeniz varsa, iyi tasarlanmış bir e-posta gönderebilir ve kolayca çok daha hızlı yanıt alabilirsiniz. İşin püf noktası, e-postaların telefon görüşmelerinden daha kolay olması nedeniyle, e-posta tasarımınızı planlamak, aramalarınızı iyi bir şekilde kodlamaktan daha önemlidir. Bir müşterinin ilgisini anında yakalayacak bir şey bulmalı ve ona doğrudan çöp kutusu klasörüne atmak yerine daha fazla okuması için bir neden sunmalısınız. İşte pazarlama e-postanızı doğru şekilde yapmanıza yardımcı olacak bazı öneriler;
Doğru Şablonu Kullanın
E-postalarınız için seçtiğiniz temel tasarım şirketinizin imajını yansıtmalıdır. İşletme web siteniz fikir aramak için size iyi bir yer sağlamalıdır. Örneğin, muhtemelen web sitesinde görünen aynı renkleri ve kabaca aynı yazı tipini kullanmak isteyeceksiniz. Şirket logonuz varsa, e-postalarınızın üstüne yakın bir yere koyun. E-posta şablonunuzu profesyonel olarak tasarlıyorsanız, tasarımcıya web sitenize bir link gönderdiğinizden ve bu biçime benzer bir şey istediğinizi bildiğinizden emin olun.
Ne İstediklerini Bilin
Bir e-postaya dahil edebileceğiniz birçok teklif vardır; kuponlar ve indirimler, ücretsiz yükseltmeler, ücretsiz denemeler, hediyeler, eğitim veya bakım gibi ekstra hizmetler, vb. size en uygun ve en kolay yolu hangisine hitap etmesi gerektiği. Onlara sorun! Bir anketi dağıtabilir (ve web sitenize bir tane gönderebilir) veya birkaç müşteriyi arayabilir ve onlara sorabilir ya da çoğu insanın hangi seçeneği tercih ettiğini görmek için potansiyel müşterilere çeşitli seçenekler önerebilirsiniz. (örneğin, indirim VEYA ücretsiz bir eğitim oturumu).
Yavaş Başlatın
E-posta kampanyanızı yoğun bir satış perdesiyle başlatmayın. Aslında, ilk e-posta bağlantınız ürününüzden bile bahsetmiyorsa en iyisidir. Bunun yerine, ilk e-postanızı, potansiyel müşterilerinizin ilginç ve yararlı bulacağı çerezlerle doldurun. Örneğin, üreticilere satış yapıyorsanız, 'Montaj Hattı Verimliliğini Artırmanın 6 Yolu' listesini yazabilir ve e-postanızın ana bölümü olarak kullanabilirsiniz. Ticari fuarlar veya sektörle ilgili diğer olaylar meydana geliyorsa, küçük bir hatırlatıcı ile orada olacağınızdan bahsedin.
Alıcıları Etkile
Potansiyel müşterilerinizi sizinle temasa geçmeye teşvik edin. Yalnızca ürününüzü satın almak için değil, aynı zamanda herhangi bir konuda onlarla konuşma şansı vermek için de. Ne kadar fazla etkileşime sahip olursanız, bir müşteriyi çevirme olasılığınız o kadar yüksek olur. Bu yüzden e-postanıza anketler, quizler gibi etkileşimli özellikler ekleyin. İletişim bilgilerinizi belirgin bir şekilde ekleyerek potansiyel müşterilerin e-posta, telefon veya şahsen yanıt vermesini kolaylaştırın.
 Birden Çok Platform Kullanın
Bu iletişim bilgilerinin yanı sıra, sosyal medya sayfalarınıza (LinkedIn, Facebook, Twitter vb.) e şirket web sitenize bağlantılar ekleyin. Bu sayfaları ziyaret etme şansı bulabilirseniz, onlara, onlar için ne kadar değer verebileceğinizi göstermek için daha fazla fırsatınız olur. Bir blogunuz varsa, bir bağlantının yanı sıra en son gönderinizin 1-2 cümle özetini de ekleyin.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM